De eerste editie van E-commerce Insights is een feit!


Op donderdag 8 may jl. stonden de experts van PayPal, Marktplaats Zakelijk én Magento op het podium tijdens de eerste editie van E-commerce Insights.

E-commerce Insights

E-commerce Insights, een initiatief van Magento partner Guapa, is een event voor e-commerce minded Nederland. Kennis deling is één van de belangrijkste kernwaarden van Guapa, vanuit deze kernwaarde is
E-commerce Insights ontstaan. Het event vindt elk kwartaal plaats en stelt een podium beschikbaar voor deskundigen, partners en klanten om ervaringen, services, trends en tips te delen met het publiek.

E-commerce evenementen worden nauwelijks georganiseerd in het Noorden van het land, een mooie kans om de eerste editie dichtbij huis te organiseren. In het prachtige Kaap Hoorn, met uitzicht over het water, stroomde de zaal snel vol. Commercieel Directeur, Mathijs Kok, trapte het event af met een korte introductie en de nieuwe bedrijfsfilm van Guapa.

PayPal

Moana Aaldering, Product Development Manager van PayPal was de eerste partner om het podium te betreden. PayPal richtte zich op de webshop eigenaren in de zaal, en legde uit hoe PayPal gebruikt kon worden om conversie te verhogen. Naast deze tips kwamen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Mobile aan de orde waarbij er nadruk werd gelegd op het belang van een mobile of responsive webshop. Bekijk de presentatie sheets presentatie sheets van PayPal.

Marktplaats Zakelijk

Marktplaats Zakelijk ofwel Admarkt is inmiddels redelijk bekend onder webshopeigenaren. Echter worden er nog altijd teveel associaties gemaakt met de Marktplaats waarop tweedehands spullen te koop staan. Met deze gedachte stond vertegenwoordigster Lisa da Licho op het podium.  Een goede keus bleek wel, want met een aantal kritische vragen uit de zaal wist Marktplaats Zakelijk de voordelen van Admarkt goed uiteen te zetten. Bekijk de presentatie sheets van Marktplaats.

Magento

Als laatste Brian Harris, Sales Representative van Magento hij is speciaal vanuit Ierland naar Groningen gevlogen om aanwezig te zijn. Tijdens zijn presentatie werden de verschillen tussen de Magento Community en Magento Enterprise edition duidelijk weergegeven. Hoewel Brian geen Nederlands kan, wist hij tijdens de algemene vragen ronde nog een paar keer een woord op te vangen en hierbij Enterprise aan het licht te brengen.

Zet alvast in uw agenda: 4 september 2014

De grote opkomst en vele positieve feedback heeft als gevolg dat E-commerce Insights elk kwartaal georganiseerd zal worden. Wat kunt u verwachten van E-commerce Insights in de toekomst? Een locatie elders in het land, klantencases, interactieve sessies, persoonlijke ervaringen/verhalen en nog veel meer!

Namens Guapa, bedankt voor een fantastische eerste editie!

We zien jullie graag op de volgende E-commerce Insights op 4 september. Noteer het alvast in je agenda! Hou voor meer informatie onze event pagina en Social Media in de gaten.

Kon je er afgelopen donderdag niet bij zijn? Gelukkig hebben we de foto’s nog, gemaakt door Menno Haanstra!