Categorieën
Magento Nieuws

Digitale volwassenheid in B2B leidt tot hogere klanttevredenheid

We lopen in Nederland enorm voorop in de adoptie van e-commerce ten opzichte van de landen om ons heen. Ook in B2B neemt dit de afgelopen jaren een enorme toevlucht. Vooral de bouwsector loopt hierin voorop. Forrester heeft in opdracht van Magento uitgezocht wat er nodig is om een leider te worden in B2B digital. In dit artikel delen we de highlights.

Hoe kan het dan 74% van de B2B bedrijven nog niks doet met de best practices?

{{cta(‘9ef8e755-3d82-43ae-b3d7-63c44b2d11e5’)}}

Uit onderzoek dat is uitgevoerd door Forrester blijkt hoofdzakelijk dat de inzet van digitale kanalen in B2B leiden tot hogere klanttevredenheid, een betere concurrentiepositie en groei in omzet. Daarnaast helpt het om te bepalen hoe goed je inkoop en logistieke processen zijn ingericht en deze doelgericht te verbeteren.

Wat kun je doen om een leider te worden in jullie B2B e-commerce domayn?

In march 2018 heeft er een internationaal onderzoek plaatsgevonden onder meer dan 300 B2B bedrijven. Hieruit zijn de volgende resultaten gevormd:

  • B2B bedrijven leunen op e-commerce om klanttevredenheid, omzet groei en productiviteit te verbeteren. Bijna de helft van de ondervraagden geeft hierbij te kennen hun B2B e-commerce activiteiten in te zetten om klanten aan te trekken, te bedienen en te behouden. 80% van de “digitaal volwassen” ondervraagde bedrijven zegt dat de inzet van technologie hen heeft geholpen bij de algehele klanttevredenheid en omzetgroei.
  • Leiders zoeken naar betrouwbare, flexibele en complete technologische partners en blijken moeite te hebben om de investeringen die hiermee gemoeid zijn maximaal te verzilveren. Performance, betrouwbaarheid, compleetheid qua functionaliteiten en de mogelijkheid om zowel de B2C als B2B markt te bedienen vanuit één systeem. Deze voorgaande factoren blijken het belangrijkst als het gaat om een keuze maken voor het juiste platform.  Meer dan de helft heeft moeite gehad met het selecteren van de juiste partner voor de implementatie van een nieuw platform binnen de bestaande infrastructuur.
  • De mate van volwassenheid in leiderschap en de organisatie staan in direct contact met de mate van groei in klanttevredenheid en retentie. Slechts 26% van de ondervraagde B2B bedrijven geeft aan volledig volwassen te zijn qua e-commerce activiteiten. Dit geeft aan, dat de meeste bedrijven nog geen 4 van de 5 best practices uit het Forrester onderzoek heeft geïmplementeerd. . Deze best practices variëren van een eigen e-commerce team, tot het volledig doorvoeren van de e-commerce strategie over de diverse disciplines.

{{cta(’19e6b859-c24f-4db3-b054-09132e550b22′,’justifycenter’)}}

Niet meer dan 50% van alle B2B bedrijven hebben de volgende best practices geïmplementeerd:

Magento en Guapa E-commerce kunnen helpen!

Zowel bij Guapa E-commerce als bij Magento zit er veel kennis over het B2B domayn waar wij ook jullie organisatie mee kunnen helpen met betrekking tot digitale volwassenheid. Van strategie tot design en van implementatie tot conversie groei. Magento 2 Commerce heeft een sterke basis aan B2B en B2C functionaliteiten (Magento B2B demo video’s) vien Guapa E-commerce voegt hier de laatste personalisatie en maatwerk aan toe. Ook nieuwsgierig naar wat de combinatie Guapa E-commerce en Magento jullie B2B organisatie kan bieden? Plan dan een demo in.

Download het volledige rapport

Ben je nieuwsgierig geworden naar het complete rapport van Forrester? Wil je weten waar jouw B2B organisatie aan moet voldoen om voorop te blijven lopen? Download het rapport hier.