Categorieën
Nieuws

E-commerce Insights: Informeren, inspireren en motiveren

In 2014 organiseerden wij de allereerste editie van E-commerce Insights. Toen nog heel kleinschalig met 30 man bij Kaaphoorn in Groningen. Desalniettemin was het een succes. Het doel was namelijk niet kwantiteit te behalen, maar kwaliteit. We zijn het evenement begonnen vanuit de gedachte de kennis van experts uit het vakgebied te delen met het publiek. De e-commerce markt groeit namelijk razendsnel en is constant in beweging. Bij elke editie willen we het publiek dan ook informeren, inspireren en motiveren met de laatste trends en ontwikkelingen aan de hand van actuele onderwerpen.

Inmiddels is het 2018 en hebben we alweer negen edities E-commerce Insights mogen organiseren waarbij het bezoekersaantal is gegroeid naar 250. De organisatie van het evenement is sinds 2016 in het midden van het land verhuisd om zo een betere bereikbaarheid te bieden voor onze bezoekers. Afgelopen 7 june was deze 9e editie in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier werden de onderwerpen Artificial Intelligence, Machine Learning, Virtual & Augmented Reality onder de loep genomen. Hoewel dit voor velen nog wat ver in de toekomst ligt, zijn deze aspecten al wel degelijk toepasbaar in e-commerce. Zo vertelde Jos Westerkamp van TWNKLS bijvoorbeeld hoe een AR-applicatie een bestelproces makkelijker en efficiënter kan maken. Zoals met de IKEA place app, waarbij je meubels in je woonkamer kan plaatsen om te zien hoe dit zal staan. Mocht je dit allemaal gemist hebben en graag terug willen zien? Dan kun je hier de presentaties op je gemak terug kijken.

Momenteel zijn we druk bezig met het programma voor editie 10, die plaats zal vinden op donderdag 8 november in Inn Style te Maarssen. Omdat dit een jubileumeditie is hebben we de invulling van het programma uitgebreid. Er zullen dit keer twaalf presentaties te zien zijn (i.p.v. zeven), waarvan drie interactieve workshops zijn, waarvoor men zich vooraf kan inschrijven. De eerste spreker voor deze editie is inmiddels ook al bekend, namelijk Just Hasselaar, Payment & Blockchain expert bij Thuiswinkel.org. Ook de rest van het programma zal binnenkort bekend zijn, dus houdt hiervoor de E-commerce Insights website in de gaten. We zien je graag bij editie 10!