Categorieën
Conversie optimalisatie Magento Nieuws Online marketing

Even voorstellen: Chantal Schinkels

Geboren in de stad van ‘Geen woorden maar daden’. Na afronding van de studie verhuisd naar Antwerpen om daar op de universiteit verder te studeren. Als een halve vlaming weer teruggekeerd naar Nederland. Door een verkeerde afslag woon ik nu in het dorpje Zuidlaren (van Berend Botje). Een tijd lang zelf een webshop gehad met mode accessoires. Hierdoor kwam ik voor het eerst in aanraking met SEO, SEA, Analytics, conversie optimalisatie, e-mail marketing en bedrijfsgerichte social media. Daarnaast was ik ook bezig om met geweldige customer service klanten te binden en te zorgen dat ze weer een aankoop deden. Een erg leerzame periode.

Deze kennis nam ik mee naar EKONOOM, een online biologische supermarkt. Daar was ik verantwoordelijk voor de online marketing. Bij EKONOOM werkte ik met Magento 1 community. Ik had veel contact met onze developer op afstand om diverse aanpassingen te laten doen aan de webshop. Toen ik de vacature van E-commerce consultant bij Guapa zag was ik daarom ook meteen enthousiast. Ik wist immers al hoe het aan de klant kant er aan toe kan gaan.

Na een zeer snelle sollicitatie ronde mocht ik op 1 march beginnen. Ik kwam direct in een warm bad terecht! Er stond een lief kaartje van al mijn collega’s op mijn bureau en alles was al klaar gezet voor gebruik. Na een geweldig leerzame inwerkperiode kreeg ik mijn eerste klant toegewezen: Babyplanet. Inmiddels zijn we alweer 2 maanden verder en heb ik al veel partners mogen ontmoeten.

Omdat ik Magento 2 nog niet had gebruikt ben ik direct een training gaan volgen. Ik werd meteen verliefd op de functionaliteiten van Magento 2 Enterprise. Ik zag direct de toegevoegde waarde. Vooral Staging & Preview sprong eruit. Hoe vaak ik niet tot 24 uur wakker bleef om een dag deal aan te passen. Dat behoort met deze tool tot het verleden!

Momenteel ben ik bezig om deze omzetverhogende tools nog beter te leren kennen zodat ik daarmee ook meerwaarde mee kan creëren voor onze partners.

Misschien nog een kleine persoonlijke noot? Ik ben dol op mijn twee Jack Russells, Jimmy en Noa. Sta ik graag in de keuken (vind het vooral leuk om zoete dingen te bakken) maar uit eten gaan vind ik ook helemaal niet erg. Ik heb zelfs een moestuin al heb ik daar vorig jaar door een enorme slakkenplaag bijna niets uit kunnen halen :(. Tips zijn welkom! 😉