Categorieën
Magento Nieuws

Fier op Regts: Magento 2 Commerce B2B lancering

Afgelopen week was er wederom genoeg reden om trots te zijn, trots op het nieuwe Magento 2 Commerce platform van Regts. Regts is een groothandel in hang- en sluitwerk, ijzerwaren, gereedschappen, garage- / bedrijfsdeuren en bouwmaterialen in Noord-Nederland (waarvan 5 fysieke locaties in Friesland en een online store ). Door al bijna 90 jaar ervaring zijn ze bij Regts dé professionals in hun vakgebied en blinken ze uit in hun hoge servicegerichtheid en een absurd groot assortiment met bijbehorende vakkennis. Regts richt zich op met name B2B e-commerce, maar ook B2C kan vanaf nu profiteren van het assortiment van Regts.

Doordat er bedrijfsbreed ook een nieuwe missie, visie en daarbij behorende huisstijl in de planning stond, hebben we voor de ontwikkeling van de webshop een scherp MVP neergezet om zo voor deze deadline een solide shop te kunnen lanceren. Met als basis een no nonsense design, is er zowel een B2B als B2C shop opgeleverd. Naast het uitrollen van dit mobile first design, zijn het zelf ontwikkelde Megamenu en het sticky bestelblok op de productpagina de elementen die het meest in het oog springen. Ook is er een zakelijk portaal opgezet met de nodige B2B features, waardoor zo’n zakelijk account ook echt van toegevoegde waarde voor de zakelijke klanten van Regts.

“Vanaf de eerste kennismaking met het team van Regts wilden wij bij Guapa niets liever dan hun helpen bij de volgende te nemen stappen in e-commerce succes. Niet alleen hebben wij geholpen met de bouw van een robuust platform en hun hierin van advies voorzien, ook hebben wij ons netwerk ingezet om aan de behoefte aan kennis op e-commerce vlak te voorzien.”

Guapa

In vergelijking met de oude webshop qua snelheid en responsiveness zijn we er behoorlijk op vooruit gegaan. Ter illustratie: voorheen hadden sommige pagina’s 11 seconden nodig om te laden, dit is nu binnen 2 seconden klaar.Wat uiteindelijke het belangrijkste is: er is een betrouwbare koppeling opgezet met AGP, aangezien dit de ruggengraat in alle processen binnen Regts is waarmee ze hun kwaliteit kunnen waarborgen. Zo wordt er o.a. realtime op prijzen en voorraad gecheckt en zit er een berekening in voor een prijs per doos en minimale afnamehoeveelheid per product.

“Bouwen; het mooiste dat er is. Daarom willen wij dat onze klanten daar meer tijd aan kunnen besteden. En minder aan de rompslomp eromheen. Wij zijn van mening dat e-business hier een belangrijke rol in kan spelen en willen op hoog niveau online service gaan leveren. Daarom zochten wij een partner die ook dat niveau kan leveren. Onze keuze viel juist daarom op Guapa.”

Ewald van der Hoop – Webshop beheerder

De komende tijd zijn we zeker nog niet klaar met ontwikkelen met Regts. Zoals al aangegeven, is Regts een partij met servicegerichtheid hoog in het vaandel. Dit gaat dan ook de komende tijd verder doorontwikkeld worden. Dit zal niet alleen merkbaar zijn voor de klanten van Regts, ook de interne organisatie zal qua efficiëntie profiteren van de functionaliteiten van Magento 2 Commerce. Op deze wijze kunnen ze nog meer tijd besteden aan dat waar ze goed in zijn en hun motto extra kracht bij zetten: “Regts, TIJD OM TE BOUWEN” .