<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=19494&amp;fmt=gif">
Geschreven door Guapa E-commerce op 17 juli 2017 12:09:27 CEST

De aandeelhouders van Magento Enterprise specialist Guapa, gevestigd te Leek hebben het in Groningen gevestigde designbureau Concept7 overgenomen. Beide bedrijven verwachten in het landschap van online oplossingen elkaar te kunnen versterken door hun verschillende specialisaties ondermeer te combineren.

Twee bedrijven uit de top 5 van de Nederlandse Emerce 100 hebben besloten de handen ineen te slaan en elkaar te versterken.

Samen met Concept7 verwacht Guapa grotere slagkracht in de e-commerce markt te realiseren. “Omdat Concept7 toonaangevend is op het gebied van human-centered digital design, kunnen we deze specialistische dienstverlening ook binnen e-commerce aanbieden”, aldus Mathijs Kok, CEO van Guapa.

“De samenwerking met Guapa geeft ons de mogelijkheid om waarde te kunnen toevoegen aan een voor ons bekende branche”, volgens Marc Groothelm, directeur van Concept7. Hij vervolgt: ”Dit doen we enerzijds door onze kennis en ervaring slim te automatiseren en anderzijds door met Guapa nieuwe en innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die door beide bedrijven kunnen worden vermarkt”.

Naast een nauwe samenwerking vanuit Leek, blijven zowel Guapa als Concept7 met een eigen propositie en identiteit, bestaande markten onveranderd bedienen.

Voor een goede overdracht en om zijn expertise bij klanten en voor projecten in te kunnen blijven zetten, blijft Stefan Wobben als ex-founder betrokken bij de dagelijkse gang van zaken bij Concept7.

Naar eigen zeggen stonden Gosse Kooi en Mathijs Kok, de aandeelhouders van Guapa, voor een keuze om een designteam op te bouwen, of een gerenomeerd bedrijf met de juiste specialisaties over te nemen. Mathijs Kok vervolgt: “Met de overname van Concept7 is de juiste kennis vanaf het eerste moment commercieel inzetbaar. Het bouwen van een eigen team kost meer tijd. De 18 jaar ervaring én naamsbekendheid van Concept7, zien wij dan ook als een belangrijke aanjager voor een vliegende start van onze samenwerking.”

Vanaf 1 september zijn Guapa en Concept7 gevestigd aan De Hoogte in Leek.

Onderwerp(-en): Cultuur, Nieuws

Elke maand de laatste ontwikkelingen en trends in je mailbox? Schrijf je dan vandaag nog in op onze nieuwsbrief.