<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=19494&amp;fmt=gif">
Geschreven door Steven de Jong op 3 oktober 2012 15:29:10 CEST

magento 1.7Magento heeft onlangs versie 1.7 gelanceerd. Dat is dus een stabiele productieversie, er zullen nog een aantal kleine foutjes in kunnen zitten en de extensie makers zijn druk aan de slag om alles hierop aan te passen. Dus, kunnen we wat verwachten in dit nieuwe communautaire versie? Zijn ze bij Magento nog steeds in staat om verbeteringen door te voeren? Laten we eens een kijkje op de veranderingen.

Uw Magento Webwinkel overzetten naar 1.7?

Neem snel contact met ons op.

Neem Contact Op

Laten we eerst kijken naar de visuele wijzigingen:

1.      Europese cookie wetgeving kan in Magento 1.7 worden nageleefd met 2 muisklikken, hiervoor bent u geen losse extensie nodig.

2.       Magento kan nu omgaan met verschillende basisprijzen per klant groepen. Dat is iets dat van pas komt in een business to business omgeving.

3.       Een meer voor b2b verkoop, in het bijzonder voor de EU-landen: bij een verkoop aan een ander bedrijf (van de EU naar een ander EU-land), moet de verkopende webshop het BTW-nummer valideren om er voor te kunnen kiezen het nul-BTW-percentage te gebruiken. Magento ondersteunt nu het valideren van dit nummer. In het verleden moest je om dit te doen handmatig of met behulp van een extensie. In deze nieuwe versie Magento is in staat om de klant direct in de juiste groep klanten te plaatsen op basis van de validatie van het BTW nummer.

BTW-nummer wordt gecontroleerd, alleen de melding moet worden aangepast!

4.       Een ander kenmerk interessant voor Europese webwinkels is dat Magento nu ingebouwde ondersteuning heeft voor pakketdienst DHL.

5.       Magento kan nu meerdere coupon codes automatisch voor aanmaken een promotie actie. Dit is handig wanneer u unieke coupon codes per klant wilt gebruiken voor dezelfde promotie.

6.       Magento 1.7 ondersteunt eindelijk CAPTCHA-functionaliteit om spam registraties te verminderen in uw winkel. U kunt deze instellen in de klant-configuratie.

7.       Een kleine verandering, maar een grote frustratie in sommige landen, is de mogelijkheid om de staat of provincie optioneel te maken. U kunt dit zelfs voor elk land apart instellen.

Verder zijn er ook veranderingen die minder zichtbaar zijn, maar minstens zo belangrijk kunnen zijn in uw situatie!

8.       Back-up en roll-back functionaliteit zijn toegevoegd aan Magento 1.7. We kunnen niet genoeg benadrukken dat het creëren van back-ups iets is dat niet gemakkelijk genoeg kan worden gemaakt. Hoe kleiner de webwinkel, hoe groter de kans dat het niet is geregeld. Met deze nieuwe functie is er geen reden meer. U vindt deze nieuwe functie in Configuratie - Geavanceerd - systeem.

9.       Magento 1.7 bevat de eerste versie van de REST API's. Dit geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om het aanmaken, bijwerken of verwijderen van eenvoudige producten, inventaris en bestelinformatie makkelijk te maken. Gewoon om even een paar te noemen.

10.   Voor een betere ondersteuning van mobiele en tablet apparaten zal er een HTML5 template worden geleverd bij Magento 1.7

11.   Het algoritme achter de gelaagde prijs navigatie is gewijzigd.

Dan zijn er nog een flink aantal kleinere wijzigingen die zeker het noemen waard zijn:

12.   XmlConnect package release v22.1

13.   Upgraded TinyMCE v3.4.7

14.   Mobile themplate heeft een nieuw design

15.   Ondersteuning voor huidige valuta teken

16.   Functionaliteit voor het opschonen van oude Cache d.m.v. Cron

17.   Op regels gebaseerde modules herschreven

18.   Verbeterde adres  omgang met PayPal Express checkout

19.   E-mail logo’s kunnen via Back-end worden aangepast

20.   Mogelijkheid op IP Tracking aan en uit te zetten voor de Order, Factuur, Verzending en Credit memo’s

Conclusie? Enkele goede toevoegingen, in het bijzonder voor de Europese B2B-markt. Niets spectaculairs echter slechts enkele verbeteringen aan een e-commerce oplossing die al behoorlijk compleet is. Het nadeel is dat er slechts zeer weinig Magento webwinkels zijn die in staat zijn om het systeem te draaien zonder gebruik van extensies, wijzigingen of maatwerk. Dat betekent dat er nog wel wat verbeterd kan worden in toekomstige versies. Laten we hopen dat Magento in staat is om dit tempo vol te houden, wat ze zo sterk de laatste jaren!

Onderwerp(-en): E-commerce tips, Magento

Elke maand de laatste ontwikkelingen en trends in je mailbox? Schrijf je dan vandaag nog in op onze nieuwsbrief.