<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=19494&amp;fmt=gif">
Geschreven door Steven de Jong op 10 mei 2013 om 12:23:32 CEST

Besteed tijd aan het invullen van page titels, meta keywords en meta descriptions.

De meta descriptions worden weergegeven in de zoekresultaten en dragen daarom ook zeker bij aan de keuze van de klant in Google! Hou rekening met originele page titels, keywords en descriptions - hoe minder deze op elkaar lijken des te kleiner de kans dat u te maken krijgt met dubbele content en hoe groter de SEO optimalisatie zal zijn!

Een ander manier om dubbele content te voorkomen en daarmee uw categorieën te optimaliseren bevindt zich in de keuze om categorieën toe te voegen aan de URL.

E-commerce expert review

Magento geeft u de mogelijkheid om de naam van een categorie toe te voegen aan de URL. Vaak doet Magento dit zelfs automatisch. Maar, pas op! Leuk dat Magento dit automatisch doet, maar dit kan wel dubbele content veroorzaken. Hierdoor is het mogelijk dat de pagina niet door Google wordt meegenomen in de zoekresultaten.  Om de SEO optimalisatie van uw Magento webshop te verhogen is het daarom verstandig dit uit te zetten.

Dit kan onder Systeem -> configuratie -> Catalogus -> Search Engine Optimalisatie (SEO).  Zorg ervoor dat ‘Use categories path for product URLS’ op ‘NEE’ staat.

Meer Magento SEO Tips

Onderwerp(-en): E-commerce tips, Online Marketing, Magento

Elke maand de laatste ontwikkelingen en trends in je mailbox? Schrijf je dan vandaag nog in op onze nieuwsbrief.