Categorieën
Magento

Nieuwe versies Magento Community 1.9 en Enterprise 1.14 beschikbaar

Deze week werd in Las Vegas, voor de vierde keer, het grootste jaarlijks terugkerend evenement “Magento Imagine” gehouden. In 3 dagen kregen z’n 1700 deelnemers uit meer dan 35 landen het laatste nieuws over Magento, Ebay en Paypal. Naast het bespreken van de nieuwste trends en ontwikkelingen heeft Magento twee nieuwe versies gepresenteerd en beschikbaar gesteld:


Magento Community 1.9 en
Magento Enterprise 1.14.

We zetten de belangrijkste veranderingen voor u op een rij.

Responsive web design template

Het standaard Magento thema van zowel de CE 1.9 en EE 1.14 heeft een volledige make-over gekregen en kan met zijn strakke responsive web design prima mee in deze tijd. Met deze template beschik je dan ook direct over een tablet- en smartphone-vriendelijke webshop, deze is ontworpen om goed te functioneren op verschillende apparaten en schermgroottes. Dit komt ten goede aan de gebruiksvriendelijkheid, maar ook Google prefereert deze aanpak van optimalisatie voor mobiele apparaten en zal dit meenemen in de score tijdens het indexeren.

Cross-border-trade

Voor verkopers die ook in het buitenland opereren is er nu ondersteuning voor prijs consistentie. Dit houdt in dat u aan uw klanten in verschillende landen toch één prijs kan laten zien, ongeacht de BTW structuur en tarieven die per land kunnen verschillen.

Techniek

  • Er zijn talloze wijzigingen doorgevoerd om de kwaliteit en veiligheid verder te verbeteren.
  • Het Zend Framework, de fundering van Magento, is geupdate naar versie 1.12.3
  • PHP 5.4 ondersteuning
  • Toevoeging van SASS. Dit is een css extensie die door gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden, zoals variabelen en genestelde regels, het ontwikkelen van responsive web design templates enorm moet gaan vergemakkelijken en versnellen.

Enterprise Editie specifiek

  • Deze Enterprise Editie biedt ondersteuning voor de Solr Search versie 3.6.2. De zoekresultaten worden enorm verbeterd door het automatisch en efficiënter indexeren van de webshop en verbeteringen in het zoekalgoritme.
  • Er is een functionaliteit om verschillende soorten inpakpapier aan te bieden.
  • Een aantal bugs in de winkelwagen, promotie prijsregels en betaalmethodes zijn verholpen.

Benieuwd naar alle features? Een volledige lijst met wijzigingen is hier te vinden.

Heeft u nog vragen over Magento Community 1.9 of Magento Enterprise 1.14 of bent u benieuwd wat Guapa voor uw e-commerce vraagstukken kan betekenen?

Neem dan gerust contact met ons op via 050 – 851 13 90 of info@guapa.nl