Categorieën
Conversie optimalisatie Magento Online marketing

Visual Merchandising en meer in Magento Enterprise 1.14.1

Lees hier alles over de laatste updates en features van Magento

Magento heeft afgelopen donderdag , 13 november, een nieuwe versie van de Magento Enterprise Editie gereleased. Er zijn meerdere essentiële aanpassingen gedaan. In dit blog gaan we dieper in op de features zoals de Visual Merchandising tool. Deze nieuwe feature is alleen beschikbaar in Enterprise (1.14.1) en maakt het voor uw e-commerce team makkelijker om categoriepagina’s op te bouwen.

 

Wat doet Visual Merchandising?

Visual Merchandising maakt het mogelijk om categoriepagina’s sneller, beter en gemakkelijker op te bouwen. Het opbouwen van een categoriepagina is in voorgaande Magento versies nog een moeizame en onoverzichtelijke taak. De volgorde is lastig te bepalen, de backend van Magento is meestal lang aan het laden na een aanpassing en het resultaat ziet u pas als u na een indexatie de “frontend” bekijkt. Met de Visual Merchandising tool is het nu in 1.14.1 mogelijk om categoriepagina’s op te bouwen met een drag-en-drop systeem.

{{cta(‘7cd7df7e-37d6-4f74-b77a-1b633639f633′,’justifycenter’)}}

De voordelen van Visual Merchandising

Het grootste voordeel is dat u direct kunt zien hoe uw categoriepagina’s opgebouwd worden. U kunt hardlopers bovenaan uw pagina plaatsen door ze simpelweg hierheen te slepen. Tevens is het tijdbesparend, u kunt direct uw gehele pagina opbouwen en dan opslaan. Daarnaast is het mogelijk om direct in de Visual Merchadiser de belangrijkste informatie over een product aan te passen zoals voorraad en prijs. Een andere feature is het automatisch toewijzen van producten aan categorieën op basis van de welbekende “rules” in Magento. Hierdoor is het gemakkelijk om categorieën zoals: “nieuw”, “sale” en “cadeau’s onder de €100,-“ aan te maken. Deze categorieën worden, dankzij de rules, dan ook automatisch bijgewerkt aan de hand van de attributen van de producten.

Een visueel voorbeeld is te zien in onderstaande video:

 

 

Verdere features van Magento 1.14.1

Configurable Swatches

Het is in native Magento Enterprise mogelijk om te gaan werken met zogenaamde “”configurable swatches””. Hierdoor wordt het voor een klant duidelijker en overzichtelijker om te zien welke varianten van een configurabel product er zijn. Het klikken op een “”swatch”” (variant) update dan automatisch de productafbeelding zodat de klant altijd het juiste product ziet in de variant die hij wil bestellen.

Responsive features

Al de belangrijke core Magento features zijn inmiddels verwerkt in het responsive reference theme van Magento. Van downloadbaar product tot de standaard Magento e-mails zoals de orderbevestiging.

Updates voor performance en beveiliging

Er zijn updates gedaan waardoor MySQL 5.6 en PHP 5.5 beter worden ondersteund. MySQL 5.6 heeft grote voordelen voor de snelheid en schaalbaarheid van uw site en het verbruikt minder geheugen op uw database server. In PHP 5.5 zijn er beveiligingsaanpassingen gedaan. Als uw shop nu nog PHP 5.3 gebruikt, dan is het aan te raden om nu te upgraden. De snelheid van uw webshop kan met 25% verbeterd worden volgens gebruikers statistieken.

Betere support inrichting voor Enterprise gebruikers

In Magento Enterprise 1.14.1 zit de mogelijkheid om gemakkelijk en rapport te genereren voor de support teams van Magento. Dit gegenereerde rapport bevat dan belangrijke details over de installatie, welke versie van Apache, MySQL inrichting, geïnstalleerde extensies en de database status. Hierdoor kan de Magento support sneller helpen met een oplossing.

{{cta(‘44863b53-1bb1-4f6b-ab77-2c84e6e4760d’,’justifycenter’)}}

Google Universal Analytics

Enterprise 1.14.1 ondersteund Google’s Universal Analytics page tagging. Hierdoor krijgt u een beter inzicht in uw gebruikersgegevens.

Admin verbeteringen

Met Magento Enterprise 1.14.1 zijn er grote verbeteringen gedaan voor de schaalbaarheid en productiviteit voor grotere e-commerce teams. Het is mogelijk gemaakt om vele personen tegelijk productaanpassingen te laten uitvoeren op hetzelfde moment. Zonder de bekende “deadlocks” of data errors.

SSL ondersteuning met Full Page Cache

In de nieuwe versie van Magento Enterprise is het mogelijk gemaakt om uw webshop over HTTPS te laten draaien in combinatie met het krachtige Full Page Caching systeem van Magento Enterprise. Dit is een goede verbetering, zeker omdat Google recentelijk heeft aangegeven dat een beveiligde webshop beter is voor je SEO ranking.

Overige verbeteringen

Er zijn ook enkele andere updates gedaan omtrent promoties, product import en export mogelijkheden, beveiliging, een update van het Zend Framework naar 1.27.7 en algemene bugfixes.

Meer informatie over Magento Enterprise?

{{cta(‘e526798f-6e86-41a5-b4f0-f27f94733478′,’justifycenter’)}}

Bekijk onze pagina over Magento Enterprise. Hier vindt u naast de nieuwste features ook de mogelijkheden die Magento al langer biedt met de Enterprise editie.

Voor meer informatie over de nieuwe features en mogelijkheden met Magento Enterprise, neem gerust contact met ons op.