Categorieën
Magento Nieuws

Webshopbouwer Guapa wil groeien in nieuw pand Leek

Leek | Webshopbouwer en -ontwikkelaar Guapa is verhuisd van Groningen naar Leek. Het prominente pand met grote glaspui aan de A7 op bedrijvenpark Leeksterveld, oorspronkelijk bewoond door infrabedrijf MNO Vervat, heeft daarmee na twee jaar weer een nieuwe huurder. Guapa wil de komende vijf jaren groeien van 25 naar zeker vijftig mensen.

Begin dit jaar fuseerden e-commercebureaus Guapa Media uit Groningen en 360 E-commerce uit Drachten tot Guapa BV. Gisteren werd het nieuwe logo gelanceerd. ,,Ik kende het pand in Leek en had bedacht dat als we ooit zouden verhuizen dit wel een droomlocatie zou zijn. We konden van de locaties in Drachten en Groningen af en nu huren we de bovenverdieping van een groep investeerders die het pand hebben gekocht”, zegt algemeen directeur Mathijs Kok.

De consultants en programmeurs van het bedrijf maken met het Amerikaanse concept Magento als basis, op maat gemaakte webshops voor winkeliers die ook online willen verkopen, bedrijven die enkel leveren aan andere bedrijven (business to business) en het grotere midden- en kleinbedrijf dat alleen via internet handel drijft.

Guapa groeit hard. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel dateert van vijf jaar geleden. ,,Sinds drie jaar hebben we personeel en we hebben de ambitie om een groot bureau te worden met vijftig tot zestig mensen. En wie weet wat we daarna internationaal nog kunnen”, zegt Kok. ,,Er is ook nog veel te doen. Het blijkt vooral in de business to business lastig om te veranderen. Je ziet nog vaak dat bestellingen bij bijvoorbeeld een groothandel per fax worden gedaan. Die worden vervolgens overgetypt. Daar proberen wij online bestelplatforms voor te bouwen.”

Klanten zitten door het hele land en daarom heeft Guapa ook werkplekken in Zwolle, Amsterdam en Eindhoven. Grote namen waarvoor een webshop is gebouwd en wordt onderhouden zijn onder andere sportwinkelketen Sport2000, leverancier voor de paardensport Divoza Horseworld in Leek, de winkels van BabyPlanet en Op=Op Voordeelshop.

E-commercebedrijven denken na over het oprichten van een gezamenlijk opleidingsinstituut, vertelt Kok van het Magento bureau. Vaklui zijn niet altijd voor handen of bereid in deze tak van sport te stappen. ,,Het blijkt om verschillende redenen lastig om techneuten te vinden. Dan kun je als collega-bedrijven beter samenwerken dan mensen van elkaar proberen over te nemen.”

Bronvermelding: Peter Halbersma, Friesche Dagblad.

Het artikel:

Logo presentatie: