Categorieën
Conversie optimalisatie Magento Online marketing

Zeven onmisbare Magento extensies

Magento is een compleet e-commerce platform dat standaard over heel veel functies beschikt. En functionaliteiten die er niet standaard in zitten zijn vaak te downloaden in Magento Connect (de app store van Magento). Er zijn een aantal Magento extensies die wij voor bijna iedere Magento webshop gebruiken. We sommen de zeven belangrijkste Magento extensies voor je op.

1 – OneStepCheckout

Een groot nadeel van de standaard checkout functionaliteit van Magento is dat je een aantal stappen moet doorlopen tot het afrekenen. Elke stap vereist een actie door op een ‘Volgende’ knop te drukken. Elke actie is een mogelijk afhaakpunt voor jouw klant. OneStepCheckout is een plugin die we bij Guapa voor alle webshops gebruiken. Het zorgt ervoor dat de stappen uit het standaard afrekenproces in een overzichtelijke pagina worden gezet, met één duidelijke actie knop: ‘Plaats bestelling’.

2 – MailChimp

Veel webshops hebben een nieuwsbriefbestand van meer dan duizend emailadressen. Het laatste wat je dan wilt is dat een nieuwsbrief verstuurd wordt vanaf je eigen website. Het kan dan namelijk voorkomen dat de server geblokkeerd wordt voor het versturen van e-mails omdat je aangezien wordt voor spammer. Mailchimp is een populair en gebruiksvriendelijk nieuwsbrief systeem en beschikt over een Magento extensie die ervoor zorgt dat de nieuwsbrief goed wordt afgeleverd. Bovendien kun je heel goed specifieke nieuwsbrieven per doelgroep versturen.

3 – Blogextensie Aheadworks

Een ultieme SEO-booster is het genereren van content voor je webshop. Door een blog te koppelen aan je webshop en extra content te schrijven over de producten in je webshop, zorg je ervoor dat je beter en op meer keywords gevonden wordt. Daarnaast helpt dit om een doelgroep met interesse voor je producten vast te houden. Met de blogextensie van Aheadworks kun je eenvoudig via een WYSIWYG-editor je blogberichten opmaken, ze koppelen aan categorieën en tags aan je blogbericht toevoegen. Daarnaast geeft de extensie een mogelijkheid om de berichten aan een RSS-feed te koppelen zodat klanten die dit willen altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

4 – Ogone / Multisafepay / IcePay

Voor elke webshop is een betrouwbare Payment Service Provider een must. Afhankelijk van het land waar de webshop aan levert, is het belangrijk dat je klant bekent is met de betaalmethode. Bied bij voorkeur meerdere betaalmogelijkheden aan. In plaats van je aan te melden bij verschillende partijen als iDeal, PayPal en Mastercard, kun je er ook voor kiezen om dit door een PSP als bijvoorbeeld Ogone te laten doen. De meeste PSP’s hebben een plugin voor Magento en regelen de betalingen via verschillende partijen voor je tegen een kleine vergoeding Dit scheelt een hoop administratief werk én je hebt voldoende aan één betaalmodule.

5 – Color Swatches

Producten zijn vaak leverbaar in verschillende kleuren. Om je klant een idee te geven hoe het product eruit ziet in een bepaalde kleur kun je Color Swatches implementeren. Color Swatches toont kleurenblokjes die gekoppeld zijn aan een afbeelding. De klant kan zo heel makkelijk de gewenste kleur selecteren om te kijken hoe het product wat hem of haar aanspreekt eruitziet!

6 – Canonical URLs for Magento by Yoast

In Magento moet je er goed op letten dat zoekmachines je webshop niet indexeren als een website waar veel dezelfde content opstaat. Zodra bijvoorbeeld Google ziet dat er verschillende pagina’s zijn waar dezelfde content opstaat, krijgt de website een lagere waardering. Met de ‘Canonical URLs plugin’ van Yoast zorg je ervoor dat één van de twee pagina’s die veel overeenkomsten hebben (bijvoorbeeld de 2e pagina van een productlijst) een eigenschap krijgt die zoekmachines laat ‘denken’ dat dit een unieke pagina is.

7 – Lazy Image Loader

Wanneer jouw webshop veel afbeeldingen heeft, kan het soms te lang duren voordat een pagina geladen is. Naast een goede hosting omgeving en caching, kun je aan de voorkant ook een aantal optimalisaties doen. Lazy Image Loader is daar een van. De extensie zorgt ervoor dat afbeeldingen pas later, wanneer ze nodig zijn, ingeladen worden. Klanten zien dan niet lang een lege pagina, maar alvast de inhoud waar tijdens het scrollen de afbeeldingen ingeladen worden.

Met deze Magento webshop extensies maak je Magento nog completer en jouw webshop nog gebruiksvriendelijker.