Categorieën
Magento Nieuws

BlueFoot extensie beschikbaar voor Magento Enterprise merchants

BlueFoot CMS is inmiddels geintergreerd binnen het Magento Commerce platform lees hier meer

De nieuwe BlueFoot CMS v1.0 extensie kan vanaf nu worden gedownload vanuit je account op Magento.com. Deze is per vandaag beschikbaar voor alle Magento Enterprise en Enterprise cloud licentie houders. Ter herinnering, Magento heeft de BlueFoot technologie eind vorig jaar gekocht om merchants een krachtige set aan tools ter beschikking te stellen, welke de creatie en het managen van content binnen Magento beheersbaar maakt zonder technische vaardigheden.

Goed om te weten

Voor je begint met het gebruik of het installeren van de BlueFoot v1.0 extensie is het verstandig om rekening te houden met de volgende punten:

  • BlueFoot v1.0 is alleen te gebruiken vanaf Magento 2.1 Enterprise en de Enterprise cloud editie, ook zal de extensie werken met Magento 2.2 en dus niet met Magento 1.
  • Vanaf Magento Enterprise 2.3 zullen de BlueFoot v1.0 functionaliteiten als standaard worden opgenomen in de Magento Core en dus niet meer als extensie apart te worden geïnstalleerd. Dit staat op de roadmap voor de tweede helft van 2017.
  • Magento zal geen garanties geven voor migratie pad vanaf de BlueFoot v1.0 extensie naar de native Magento 2.3 integratie. BlueFoot maakt gebruik van een product veld methode die niet samenwerkt met de standaard Magento 2.3 methode (vraag hiervoor altijd je integratiepartner). Je loopt zonder de juiste voorzorgsmaatregelen de kans dat je data kwijt raakt in dit proces.
  • De support voor de BlueFoot extensie zal voortduren tot 90 dagen na de officiële release van Magento 2.3. Hou hier dus rekening mee in budget en planning.

Ons advies op dit moment zal zijn om goed te overleggen met je system integrator (zoals Guapa) en samen goed na te gaan of de extensie op dit moment de juiste toevoeging is binnen jullie Enterprise platform. Magento is het op het moment van schrijven nog niet actief aan het promoten om haar partners de kans te geven haar relaties gedegen te informeren. Meer weten over Magento 2 Commerce? Plan een Magento 2 demo met onze experts in

Update

Op 26 march is Magento 2.3.1 gereleased, wat inhoud dat Bluefoot nu als native functionaliteit wordt meegeleverd met een Magento 2 commerce licentie. Zowel in de Magento cloud als in de on-premise versie.

Migreren

Mocht je gebruik zijn gaan maken van Bluefoot, dan is het dus nu mogelijk om te migreren naar pagebuilder. Dit is dan helaas wel alleen mogelijk als je een Magento commerce licentie hebt. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.