Categorieën
Magento

De kracht van een Magento Solutions partner

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom u nou zou kiezen voor een officiële Magento Solutions partner? Dan is het doorlezen van dit blog wellicht een goede opsteker om na te gaan waar uw keuze op gaat vallen.

De Magento Solutions Partner

Ten tijden van het schrijven van dit blog waren wij officieel Magento Silver Solutions Partner. Per 1 april 2015 zijn we officieel Magento Gold Solutions Partner. Het lijkt daarom wellicht als preken voor eigen parochie, toch lijkt het mij verstandig om u nog eens duidelijk te maken waarom het kiezen voor een Magento Solutions partner nu eigenlijk zo belangrijk is. Op 1 april 2015 zijn er 5 Nederlandse Magento Gold partners. Er is geen gedegen onderzoek gedaan naar het aantal partijen die op dit moment iets doen met Magento software, toch durf ik wel te stellen dat er honderden bedrijven en ZZP’ers zijn die zich bezighouden met het implementeren van Magento.

Een partner word je niet zomaar!

Magento is de laatste jaren druk bezig om het partner netwerk zo gedegen mogelijk voor u als ‘eindgebruiker’ neer te zetten. Er zijn dan ook een flink aantal partners van het toneel verdwenen en er komen zeker niet zonder meer nieuwe partners bij. Je moet inmiddels kunnen aantonen dat je een gedegen organisatie hebt waar kennis voldoende aanwezig is om klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren over de toepassing van Magento. Magento heeft mede om dit te kunnen waarborgen een viertal certificeringen in het leven geroepen, we gaan ze per certificaat hieronder verder toelichten.

Magento is toch open source?

JA! Magento is open source, dit maakt het ook zo ingewikkeld om een goede partij te vinden die niet alleen maar roept iets met Magento te kunnen. Iedereen kan in basis Magento Community downloaden en installeren op een door hem of haar gewenste server, een template kopen en deze installeren. Geen probleem, het wordt echter al snel ingewikkelder als blijkt dat de performance te wensen over laat, als blijkt dat bij een update bepaalde functionaliteiten verdwijnen, als er een koppeling moet worden gerealiseerd met een ERP of boekhoud pakket of als er maatwerk oplossingen moeten worden geïmplementeerd.

Magento Solution Specialist

Wilt u zich ervan verzekeren dat u zich vanaf het eerste contactmoment gedegen kunt laten adviseren? Zoek dan een partner die geen verkoper op u af stuurt, maar een partij die Solution Specialisten in huis heeft die met u kunnen praten over een correcte implementatie. Niet alleen op technisch vlak kan een Solutions Specialist u goed adviseren, ook is zijn/haar kennis op gebied van online marketing en e-commerce in het algemeen voldoende op niveau. Hier bent u van verzekerd als er een Solutions Specialist bij u aan tafel komt zitten.

Magento frontend Developer

HTML, XML, CSS, Javascript, zo maar even wat programmeertalen waar een Magento developer mee te maken krijgt bij een correcte implementatie van een maatwerk design template. Een officiële frontend developer kan van een Photoshop design op correcte wijze een Magento template op maat maken, hierin maatwerk functionaliteiten implementeren en ervoor zorgen dat de code netjes en schoon wordt opgeleverd. Dit laatste is niet alleen prettig op het moment dat er wijzigingen moeten plaatsvinden, ook garandeert u zich van code die goed kan worden gelezen door de zoekmachines. Een erg nuttige toevoeging voor een goede implementatie van uw Magento maatwerk webwinkel.

Magento Developer

Het echte werk begint als u zich nog verder verdiept in Magento. Hoe worden extensies gebouwd, waarom conflicteren deze in sommige gevallen. U wilt vaak net even iets anders of meer dan reeds standaard in Magento zit, dit is prima uit te breiden omdat Magento open source is en dus iedereen de code kan aanpassen. Echter is het altijd van belang dit op een correcte wijze uit te voeren. Zomaar code aanpassen in de Magento Core of ergens in een bestaande module kan al snel resulteren in een instabiele omgeving en leidt ook snel naar dermate grote problemen dat er niet meer besteld of afgerekend kan worden.

Om u zich ervan te verzekeren dat dit niet gebeurt is het raadzaam om een officiële Magento Developer in te huren. Hij/zij weet precies wat wel en niet goed is om te doen en weet ook altijd een oplossing te kiezen die voor uw situatie de beste is.

Magento Developer Plus

Zoals bekend heeft Magento ook een betaalde variant, namelijk Magento Enterprise. Magento Community is al uitgebreid denkt u? Laat u zich dan eens verrassen door de extra functionaliteiten die Magento Commerce te bieden heeft. Daarnaast verzekerd u zichzelf voor de komende jaren voor een gedegen oplossing en heeft u (samen met uw solutions partner) altijd recht op support vanuit de Magento Expert Consulting Group en Magento Support afdeling.
De drie eerder genoemde certificaten tonen al aan dat er gedegen kennis aanwezig is voor en over Magento Enterprise, het developers plus examen gaat hier echter nog dieper op in.

Tot slot

U kunt als het goed is nu zelf antwoord geven op de vraag waarom het zo belangrijk is om te kiezen voor een officiële Magento Solutions Partner. Goed advies, gedegen code en verzekerd van de juiste kennis en expertise om u Magento omgeving voor u te laten werken.

Heeft u nog vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen, wij nemen graag de tijd om ook uw vragen goed te beantwoorden tijdens een consult van één van onze E-commerce consultants

Dit bericht is bewerkt op 1 april 2015