Categorieën
Magento Nieuws

Wij lanceren onze eigen Marketplace

Vanuit ons development team ontstond in 2017 het idee om een eigen marktplaats voor Magento 2 extensies te lanceren. Nu de plannen gerealiseerd zijn zien wij dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat er een idee is ontwikkeld dat goed aansluit op de nieuwste ontwikkelingen binnen de deeleconomie. De lancering van deze marketplace is tevens een mooie toevoeging op het creëren van de ideale werkomgeving voor onze collega’s. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering, naast het implementeren van e commerce platformen. Dit maakt ons als werkgever gericht op de toekomst.

Wij werken al jaren vanuit de gedachte dat een traditionele klant-leverancier relatie ver af staat van ons ideaal beeld. “We willen niet vóór, maar mét relaties werken. Als e-commerce expert samen de optimale technische bijdrage leveren aan het e-commerce succes van onze relaties.” zegt Mathijs, oprichter van ons Magento 2 implementatie bureau.

Vanuit deze gedachte werken wij op basis van de scrum methodiek. Dit is op zich niet uniek, wat wel uniek is is dat onze relaties eigenaar worden van het intellectueel eigendom van de software die wij voor hen oplevert. Dit zorgt voor een transparante manier van samenwerken waarbij je nooit in de discussie terecht komt dat je opnieuw moet betalen voor je eigen software.

Omdat merchants deze software in eigendom krijgen heeft ons development team het idee bedacht om een platform op te zetten waarbinnen men de software onderling te koop kan aanbieden. Wel dient men hiervoor een bestaande relatie van ons te zijn. Men kan dus niet zomaar software kopen in de vorm van extensies om de Magento activiteiten verder te helpen. “Dit omdat we onze relaties de vrijheid willen geven om hun software te koop aan te bieden binnen een veilige setting. Het kan immers zo zijn dat er concurrenten zijn die ook hun voordeel kunnen doen met deze software, dat ligt gevoelig.” Aldus Willem, manager van de development afdeling bij ons Magento bureau.

De marketplace is bedacht en ontwikkeld binnen de leertijd die alle collega’s tot hun beschikking hebben. “We plannen resources gemiddeld vijf uur per dag in. Hierdoor heeft een ieder twee uur per dag om zichzelf, elkaar of het gehele bedrijf beter te maken.” Vervolgt Mathijs. In deze leertijd worden ook nieuwe extensies gebouwd, dit zorgt ervoor dat onze collega’s altijd op de hoogte zijn en blijven van de laatste ontwikkelingen.

“Onze collega’s hebben genoeg mooie ideeën die zij gezamenlijk uitwerken in hun eigen tijd. Deze bieden zij weer te koop aan op onze marketplace. Zo kunnen ze een kick-back vergoeding krijgen op elke verkochte extensie, dit bevordert het ondernemerschap binnen ons bedrijf enorm.” Aldus Willem. “Naast developers kunnen ook e-commerce consultants en andere collega’s van Guapa bijdragen aan de marketplace. Door interne samenwerking te stimuleren kan ook zonder technische kennis veel moois ontstaan ten behoeve van de marketplace.” Voegt Bas van de Ven, manager consultancy, hier aan toe.

Wij gaan nog een stap verder. Mochten er relaties zijn die een goed idee hebben maar het niet helemaal zelf kunnen of willen financieren, dan kunnen ze hun ideeën ook kwijt op de Magento 2 marketplace. Vervolgens kunnen andere relaties deze ideeën “backen”. Wanneer er genoeg backers zijn gaan wij de software ontwikkelen en delen onze relaties de rekening.

“Wij hebben, naast onze unieke en proactieve aanpak, een mooie voorsprong op de kennis en ontwikkeling op gebied van Magento 2 Commerce platformen. Met de uitrol van de marketplace zetten we weer een stap in goede richting. Ook zien we dat bestaande relaties op zoek gaan naar nieuwe merchants die ze graag willen betrekken in onze manier van werken om er zo samen beter van te worden.” besluit Mathijs.