Categorieën
Conversie optimalisatie Magento Online marketing

Magento combineren met WordPress

Magento en WordPress zijn samen een superteam! Beide zijn grootmeester in hun eigen vakgebied. Magento is het meest gebruikte e-commerce CMS. WordPress wordt al op 22% van alle nieuwe domaynnamen geïnstalleerd en is erg sterk voor het beheer van een blog. Met onderstaande makkelijke tips kun je de systemen samen laten werken voor een optimaal resultaat!

Waarom Magento en WordPress samenvoegen?

Een van de beste manieren om je SEO te verbeteren is het schrijven van goede content, dat doe je in de vorm van een blog. Een webshop en de producten in de webshop worden beter gevonden in de zoekmachines als je door middel van een blog goede content levert . Magento is een erg sterk e-commerce systeem, maar Magento heeft geen blog functionaliteit. WordPress daarentegen is gespecialiseerd in bloggen. Ze zijn makkelijk samen te voegen omdat er voor zowel Magento als WordPress plugins zijn, die het mogelijk maken elkaars krachten te gebruiken.

Magento in WordPress

Soms wil je een Magento element -bijvoorbeeld het winkelmandje – in de sidebar van je WordPress blog laten zien. Hier is een goede plugin voor ontwikkelt, Magento marketplace. Met deze plugin is het mogelijk om:

  • Magento blocks op je WordPress blog te tonen (zowel ingebouwde als zelfgemaakt blocks)
  • static blocks uit Magento weer te geven op je blog
  • producten vanuit Magento weer te geven
  • producten uit bepaalde categorieën weer te geven met widgets

WordPress in Magento

Het is een logischere keuze om een WordPress plugin te gebruiken in Magento dan andersom. Magento is waarschijnlijk het belangrijkste systeem binnen je e-commerce infrastructuur. Ook hiervoor is een plugin ontwikkelt. Hiermee kan je WordPress compleet beheren binnen Magento. Het is zelfs mogelijk om een bestaande blog te integreren in Magento. De URL’s blijven bestaan en de SEO zal niet beschadigd worden.

[Update] Magento heeft BlueFoot -> Page Builder

Het combineren van verschillende CMS systemen zoals WordPress, Drupal of Sitecore en Magento is zo goed als verleden tijd. Magento heeft BlueFoot overgenomen en dit zit nu standaard geïntegreerd in de core van Magento 2 Commerce. Meer weten? Lees ons blog.