Categorieën
Magento

Magento Enterprise Gift Cards functie

[intro]Vandaag liep ik tegen een mooi introductiefilmpje van een coole Magento Enterprise feature aan: de Magento Gift Cards functie. Een ongelofelijk krachtige tool waarmee je een boost kunt geven aan de omzet van je webshop. Hoe eenvoudig de Gift Cards functie werkt zie je in het onderstaande filmpje. Magento heeft slechts anderhalve minuut nodig om het uit te leggen.[/intro]

Met Gift Cards (cadeaubonnen) kun je de omzet van je webshop een boost geven. Het mooie van een Gift Card is dat een bezoeker een Gift Card koopt. Laten we in dit voorbeeld zeggen dat ik die persoon ben. En omdat ik de transactie doe, ben ik klant van je webshop. Maar het is zeer onwaarschijnlijk dat ik een Gift Card geef aan mezelf. Een Gift Card geef ik natuurlijk weg aan iemand die ik ken. En die persoon gaat de Gift Card verzilveren in jouw webshop. En hoewel je er dan geen geld meer voor krijgt, heb je er wel weer een klant bij.

Onderzoekt wijst uit dat als iemand eens iets bij een webshop heeft gekocht het aannemelijk is dat hij/zij dat nog eens gaat doen. Deze onderzoeken wijzen ook nog eens uit dat de volgende bestellingen dan ook vaak een hoger orderbedrag hebben. Zie je de kansen?

5 Tips voor het implementeren van Gift Cards

 1. Geef de Gift Cards een prominente plaats in je webshop!
  Gift Cards zijn het ideale product voor mensen die even zo snel niet weten wat ze moeten kopen. Ook als mensen niet kunnen kiezen tussen verschillende producten is de Gift Card dé ‘escape’. Laat de Gift Cards dan ook terug komen op plekken in je webshop waar je de meeste twijfel verwacht. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de “”vergelijkingspagina’ of een abstracte categorie pagina (bijv. Heren).
 2. Neem de Gift Cards ook mee in je marketing uitingen
  Goed, we zijn er dus over uit dat Gift Cards interessant zijn voor webshops. Nu is het belangrijk dat je ze ook meeneemt in je marketing communicatie. Verkondig in nieuwsbrieven dat je ze verkoopt, experimenteer met Google AdWords of voeg flyers toe aan de pakketten die je verstuurt naar je klanten. Vergeet niet dat je met de verkoop van een Gift Card waarschijnlijk twee klanten scoort.
 3. Wees duidelijk over de voorwaarden
  Niemand houdt van addertjes. Wees dus van te voren duidelijk over een eventuele verloopdatum of andere speciale voorwaarden die gelden voor je Gift Cards.
 4. Bedenk een leuke actie om mensen over te halen om online een Gift Card te kopen
  Geef mensen een goede reden om een Gift Card online te kopen. Zeker als je alleen een digitale Gift Card biedt. Geef een extra korting weg of bijvoorbeeld gratis verzendkosten. Het is een effectieve manier om de verkoop van Gift Cards te bevorderen.
 5. Voeg er een persoonlijk tintje aan toe
  Als je iemand iets cadeau doet, dan wil je er een persoonlijk tintje aan geven. Bied deze mogelijkheid dan ook in het bestelproces.

Tot zover de Magento Enterprise Gift Cards functie. Heb je hulp nodig bij het implementeren van deze feature? Stel je vraag dan gerust.