Categorieën
Conversie optimalisatie Magento Nieuws Online marketing

Magento lanceert versie 2.3, gebouwd met de community

Magento introduceert de product launch van haar nieuwste versie, Magento 2.3. We hebben er wat langer op moeten wachten dan we eigenlijk hadden gewild, toch kan de markt nu verder met een kwalitatief hoogstaande release. Hiermee kan Magento en de community weer verder bouwen aan het succes van de merchants die op Magento 2 zitten. Veel van de nieuwe functionaliteiten zijn door en in samenwerking met de community en partners ontwikkeld en uitgebouwd.

Verwacht wordt dat de penetratiegraad van smartphones in 2019 zal oplopen tot 90 procent, waarbij bijna driekwart van de consument mobiel winkelt. Met Progressive Web Apps (PWA) kunnen merchants een superieure mobiele ervaringen creëren die de conversieratio’s zal doen toenemen en de betrokkenheid vergroot. PWA Studio biedt tools die het sneller en goedkoper maken om een PWA-storefront te ontwikkelen.

{{cta(’19e6b859-c24f-4db3-b054-09132e550b22′,’justifycenter’)}}

Met PWA Studio kunnen merchants app-achtige mobiele belevingen neerzetten die snel en betrouwbaar is. Het is bewezen dat deze ervaringen de SEO optimaliseren, zorgen voor vijftig procent hogere conversiepercentages en zorgt voor gemiddeld vijftig procent betere prestaties van de pagina’s. Met behulp van een snel op te zetten basis, begeleide ontwikkeling en open webstandaarden, versnelt PWA Studio ook de time-to-market en verlaagt het de total cost of ownership.

Page Builder

We sluiten een enorm tijdperk af, een tijdperk van HTMl, CSS en XML aanpassingen in het “cms” van Magento. Ook binnen de producten en categorieën kenden we een WSYWYG editor en deze wordt in Magento 2.3 overal vervangen (mits gewenst) door Page Builder.

Deze optie komt in eerste instantie beschikbaar binnen de Commerce (betaalde licentie) variant van Magento. Hou je vast, het bedrijf noemt het zelf: een intuïtieve, drag-and-drop interface; een krachtige reeks inhoudstypen zoals afbeeldingen, video’s en banners; en instant preview-mogelijkheden waarmee niet-technische gebruikers controle kunnen krijgen over hun content en pagina’s.

Page Builder is volledig geïntegreerd met bestaande Magento-functies, zoals mediagalerij en widgets, zodat u deze items op uw pagina’s kunt opnemen. Ook is Page Builder te gebruiken om dynamische blokken te maken die door de hele shop worden gebruikt, en in combinatie met de sterke marketing features in Magento 2 Commerce kun je inplannen welke content er de toekomst live gaat met content staging en preview.

Multi-Source inventory

De ontwikkelingen binnen het e-commerce domayn volgen zich in razend tempo op. De wensen en van de consument worden bijna dagelijk hoger en de manier waarop wij hier als merchants op aan moeten en willen haken zorgt voor een bepaalde manier van omgaan met verkoop, opslag en levering van de bestellingen. Ben je nog niet toe aan Magento order management, dan is het goed nieuws. In deze release van Magento zit namelijk (MSI) Multi-Source Inventory. In de basis zorgt deze functionaliteit ervoor dat je voorraden kunt bijhouden op diverse fysieke locaties direct in je Magento backend, zo kunnen merchants:

  • Producten en voorraden toewijzen aan diverse fulfilment bronnen zoals verschillende magazijnen, winkels, distributiecentra of dropshipment partijen.
  • Inzicht in je actuele inventaris voor eenvoudiger voorraadbeheer
  • Stroomlijnen van processen en regels om bepaalde prioriteiten in te kunnen regelen.
  • Koppelingen met externe voorraadsystemen

Zelf merchants die vanuit één magazijn leveren kunnen hun voordeel doen met de MSI functionaliteiten. Zo kan iedereen gebruikmaken van de functionaliteit om een actuele en accurate voorraadpositie bij te houden op basis van de artikelen en aantallen die consumenten in hun winkelwagen plaatsen.

{{cta(‘7cd7df7e-37d6-4f74-b77a-1b633639f633′,’justifycenter’)}}

Aanvullende updates

In de Magento 2.3 release zitten nog meer nieuwe features en functionaliteiten die het makkelijk maken om te gaan werken met headless front-end oplossingen naast PWA. Nieuwe releases in GraphQL, nieuwe opties binnen Magento shipping, nieuwe en schaalbare API’s, opties die het leven van developers makkelijker maken en Google ReCAPTCHA en Two Factor Authentication zien het levenslicht in Magento 2.3.