Categorieën
Magento

Magento Mobile Software Development Kit (SDK)

Magento heeft in june aangekondigd te stoppen met de Magento Mobile native applications per 1 november 2015. Mobile is natuurlijk een heel belangrijk kanaal voor uw business, daarbij groeit het aantal app gebruikers wereldwijd. Magento heeft daarom sinds de release van Magento Enterprise 1.14.2 een Mobile Software Development Kit (SDK) uitgebracht. Een belangrijke en interessante ontwikkeling voor alle Magento gebruikers, Magento developers en iOS developers. De SDK is (nog) niet beschikbaar voor Magento Community Edition. De SDK zal vanaf 6 august 2015 ook voor Android beschikbaar zijn.

De Magento Mobile SDK bevat de belangrijkste e-commerce toepassingen zoals het afrekenproces, klantenaccounts, promoties, winkelkrediet en een API om de applicatie te verbinden met een Magento webshop. Met deze API kunt u bijvoorbeeld gegevens van uw producten doorsturen, zodat deze dan getoond worden in de applicatie.

De SDK bevat veel middelen om tijd en moeite te besparen bij het bouwen van een eigen iOS applicatie voor het Magento platform. Magento biedt tevens een voorbeeld applicatie om handelaars te helpen met het sneller leren hoe er met het SDK om moet gaan. Er kan zelfs vanuit het voorbeeld applicatie gewerkt worden om snel uw eigen applicatie te bouwen. Deze applicatie ziet er precies uit zoals de oude mobiele Magento applicatie was ingericht. Maar het grote voordeel van de SDK is dat iOS developers een app geheel op maat kunnen bouwen. Dit was bij de oude mobiele applicatie niet het geval.

Heeft u een Magento Enterprise webshop? Dan is Magento Mobile SDK dus voor u beschikbaar. Een voorbeeld applicatie is te downloaden in uw Magento account. Daarnaast is er een extensie nodig die verbinding maakt tussen uw webshop en de applicatie, ook deze is in uw account te downloaden. Onze developers ondersteunen u graag om dit proces goed te laten verlopen. Neem gerust contact met ons op.


Contact opnemen

Aangezien de lancering van de SDK nog vers is zijn er op het moment van schrijven helaas nog heel weinig voorbeeld applicaties gebouwd. Ook zijn er nog geen handleidingen beschikbaar die u helpen bij de ontwikkeling van uw eigen applicatie. Als er meer informatie beschikbaar is delen we dit in ons blog.