Categorieën
Conversie optimalisatie E-commerce tips Magento Online marketing

Magento SEO tip 2: HTML head, titel en meta descriptions

In de reeks van SEO tips voor Magento lanceren wij vandaag SEO tip 2. Hoe kun je het beste omgaan met HTML Head, Title en Meta Descriptions.

Standaard-titel

Omdat Magento automatisch een standaard Titel instelt, kan dit een reden zijn dat uw Magento Webshop niet goed wordt weergegeven in Google. Voor de SEO is het zeer belangrijk dat u dit aanpast naar uw eigen Magento Webshop. Dit kunt u gemakkelijk wijzigen in Systeem -> Configuratie -> Ontwerp -> HTML head

 

Titel en Meta descriptions

De titel en beschrijving van CMS pagina’s zijn van belang bij het indexeren van een pagina en daarmee ook de SEO van uw Magento Webshop! De titel en beschrijving zorgen ervoor dat een klant uw site verkiest in de zoekresultaten boven een ander. Kies daarom voor een passende en originele titel! Vergeet niet dat Google slechts de eerste 68 karakters in acht neemt van uw pagina titel.

Vervolgens kunt u de meta description invullen. Doe dit vooral op pagina’s die u belangrijk acht voor de zoekmachine (hou hierbij rekening met het feit dat Google alleen kijkt naar de eerste 155 karakters). Meta descriptions zullen daarom zeker bijdragen aan de keuze van de klant in de zoekmachine resultaten!

Voor het optimale resultaat is het goed om te weten dat er in Magento 3 opties zijn om Meta Title en Descriptions in te vullen of aan te passen. Namelijk voor uw CMS (lees statische pagina’s), Categorieën en Producten.

  1. Wijzig uw titel en meta description van uw CMS pagina’s hier: CMS -> CMS pages -> ‘selecteer pagina’ -> pagina gegevens ( ->metadescription)
  2. Wijzig uw titel en meta description van uw Categorie pagina’s hier: Catalogus -> Beheer categorieën -> ‘selecteer een categorie’ -> eerste tabblad -> Paginatitel / Meta Description
  3. Wijzig uw titel en meta description van uw Product pagina’s hier: Catalogus -> Beheer producten -> ‘selecteer een product’ -> tabblad Meta Information

Zonet gaven wij aan dat u de titel en meta-description het beste kunt invullen op pagina’s die het belangrijkst zijn voor de SEO. U vraagt zich misschien af wat er dan met de andere pagina’s gebeurt die blanco zijn gelaten. In Systeem -> Configuratie -> Ontwerp -> HTML head kunt u de standaard omschrijving en keywords invullen. Deze zullen automatisch gebruikt worden op CMS pagina’s die u niet handmatig heeft ingevuld. Ook dit zal bijdragen aan de zoekmachine optimalisatie van uw Magento webshop!

Meer Magento SEO Tips