Categorieën
Magento Nieuws

Musthave voor fashion webshops: Magento color swatch

 

Heb jij een fashion webshop en verkoop je kledingstukken in meerdere kleuren? Hoe laat je dit dan aan de bezoekers van je webshop zien? Heb je een Magento webshop dan kun je ook kiezen voor het tonen met behulp van color swatch.

Kleuropties in je overzicht tonen

Je kunt ervoor kiezen om alle kleuropties in je productoverzicht te tonen, zoals in bovenstaand voorbeeld uit de webshop van kledingmerk DIDI. Maar deze oplossing is minder geschikt als je kledingstukken in veel verschillende kleuren aanbiedt, omdat je productoverzicht er niet ‘overzichtelijker’ op wordt. In dat geval is het mooier om met configureerbare producten te werken. Dit houdt in dat klanten het kledingstuk maar één keer in het productoverzicht zien. Bij het product wordt getoond in welke kleuren het beschikbaar is. Bijvoorbeeld zoals in onderstaand voorbeeld van VD.nl.

Met de Color Swatch van Magento kan een klant op de gewenste kleur klikken om het product in die kleur te zien. Zowel in het productoverzicht als op de productdetail pagina. Onderstaande blouse van Aaiko is verkrijgbaar in vier kleuren.

De kleuren worden ook als plaatjes in de navigatie getoond, zodat bezoekers het aanbod eenvoudig kunnen filteren op de gewenste kleur.

 

Standaard vanaf Magento Community 1.9.1

Deze functionaliteit is standaard in Magento webshops. Een mooie toevoeging en een musthave voor Fashion shops met kledingstukken die in veel verschillende kleuren beschikbaar zijn.

Wil je meer weten? Neem dan gerust eens contact met ons op.