Categorieën
Algemeen nieuws

Nederlandse e-commerce binnen vier jaar naar 8,4 miljard

De online verkopen in ons land groeien tot 2018 gemiddeld met 9,8 procent per jaar. Daarmee komt de totale e-commerce markt uit op 8,4 miljard euro. Dat voorspelt onderzoeksbureau Forrester in het rapport ‘European Online Retail Forecast 2013 to 2018’.

De e-commerce markt is in 2018 naar verwachting goed voor acht procent van de totale detailhandelsverkopen, tegenover zes procent in 2013. De online verkopen in ons land leverden vorig jaar 5,3 miljard euro op. Voor dit jaar ligt de verwachting 5,8 miljard euro.

De Europese internet verkopen liggen over vier jaar op 233,9 miljard euro. Vorig jaar was dat nog 134,9 miljard euro. Het aantal online shoppers zal van 65 procent in 2013 groeien naar 75 procent in 2018.

De online boodschappenmarkt is de komende jaren de snelst groeiende categorie binnen de Europese e-commerce, aldus Forrester. Met een jaarlijks groeipercentage van 16,3 procent passeert het daarmee de consumenten elektronica branche als tweede grootste online categorie. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van thuisbezorging en drive-through afhaalpunten in bijvoorbeeld Groot-Brittannië en Frankrijk. Daarnaast breidt Ahold in Nederland zijn netwerk van pick-up points uit.

Fashion blijft volgens Forrester de grootste categorie binnen online verkopen. Deze markt groeit naar verwachting tot 2018 jaarlijks met elf procent.

Bron: RetailNews