Categorieën
Algemeen nieuws E-commerce tips Magento Nieuws

Verkopen op Amazon met Magento 2

In dit tweedelige blog nemen wij je mee in de nieuwe Amazon functionaliteiten binnen Magento, in deel twee onthullen wij het geheim van een succesvolle lancering op Amazon.

Steeds meer Nederlandse merken en webshops bieden naast Bol.com ook de producten aan op één of meerdere Amazon marketplaces. Door de nieuwe samenwerking tussen Magento an Adobe company en Amazon is het nu heel eenvoudig om te starten met verkopen via Amazon. Wij zullen je in deze blog informeren wat de mogelijkheden zijn en hoe je daarna ook succesvol kan gaan starten met verkopen.

Masterclass: Succesvol verkopen op Amazon

Ben jij van plan om Amazon in te gaan zetten als sales channel binnen de e-commerce strategie? Of ben je al een poosje onderweg en kun je wel wat extra tips en trucs gebruiken om je volume een boost te geven? Kom dan naar onze masterclass: Succesvol verkopen op Amazon.

Magento 2 Amazon Sales Channel

Sinds Magento 2.2.2 (Commerce en Open Source) is het ook mogelijk om je productassortiment volledig automatisch te koppelen aan Amazon. De klant- en order data wordt ook weer automatisch teruggekoppeld naar Magento. De module is gratis via de Magento Marketplace te downloaden. Hierbij een korte introductie van de functionaliteit en de verdere mogelijkheden.

Intelligente prijzen en prijsregels

Als je een product verkoopt wat ook door andere aanbieders op Amazon aangeboden wordt krijg je automatisch niet een eigen listing maar wordt deze op basis van EAN code samen gevoegd bij het artikel wat al bestaat. Je moet dan “vechten” om de koop knop. Dit kan je doen door de goedkoopste te zijn maar je algemene Seller rating is daarin ook heel belangrijk. Als je altijd de goedkoopste wil zijn is dat normaal handwerk waarbij je dagelijks per product moet controleren wat je concurrenten doen. Vanuit Magento 2 is het mogelijk om je prijs automatisch binnen voorgestelde voorwaarden aan te laten passen zodat je altijd de “Buy Box” wint.

Amazon Seller Product Listing beheer

Vanuit de Magento backend kan je met slimme regels instellen welke artikelen gesynchroniseerd worden met de Amazon Marketplace. Je product listings kunnen dus op product niveau vanuit de Magento backend beheerd worden. Er is ook een makkelijk overzicht waar je kan zien welke listings nog verder geoptimaliseerd kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat je dus op één plek al je artikeldata kan beheren en optimaliseren.

Voorraadbeheer vanuit Magento

Het is niet meer nodig om handmatig per artikel je voorraad in Amazon aan te moeten passen als je een verkoop via de webshop hebt gehad. Verkopen en voorraden worden volledig automatisch gesynchroniseerd. Als je gebruikt maakt van F.B.A. (Fulfilment By Amazon) dan kan je dat per artikel instellen en ook de actuele voorraad van dat artikel bij Amazon inzien.

Meerdere Amazon accounts

Eenvoudig meerdere Amazon seller accounts beheren vanuit dezelfde Magento backend, bijvoorbeeld voor de verschillende store views of verschillende eigen merken. Je kan natuurlijk ook via één Seller account producten aanbieden op alle Europese Amazon shops via het Pan European programma.

Orderbeheer

Amazon Seller orders zijn direct in Magento in te zien en te beheren, alle klant- en order data staat ook daadwerkelijk bij de order. De orders kunnen daarna via de standaard workflow verwerkt worden. Hierdoor zijn er geen extra handelingen meer nodig voor het verwerken van de Amazon orders. FBA orders komen ook binnen zodat ze wel in de rapportages verwerkt kunnen worden maar hebben een andere status waardoor ze makkelijk te onderscheiden zijn.

B2B orders

Voor B2B klanten op Amazon is het nu ook mogelijk om staffelprijzen aan te bieden, ook deze zijn vanuit Magento in te stellen. Deze klanten ontvangen vanuit Amazon geen BTW factuur, deze kan dan juist weer eenvoudig vanuit Magento verzonden worden.

Hele lage drempel

Door deze nieuwe functionaliteit is het nu wel heel eenvoudig geworden om te starten met verkopen via Amazon. Wil je ook beginnen? Neem dan contact met ons op.

 

Masterclass: Succesvol verkopen op Amazon

Ben jij van plan om Amazon in te gaan zetten als sales channel binnen de e-commerce strategie? Of ben je al een poosje onderweg en kun je wel wat extra tips en trucs gebruiken om je volume een boost te geven? Kom dan naar onze masterclass: Succesvol verkopen op Amazon.

Deel 2: Succesvol een product lanceren via Amazon

In deel 2 gaan wij verder in op de methode hoe je daadwerkelijk ook verkopen via Amazon kan realiseren. Lees deel 2: Succesvol een product lanceren via Amazon.