Categorieën
Magento Nieuws

Samen groeien: BabyPlanet & Guapa

Onlangs is de nieuwe site van BabyPlanet live gegaan. Wederom een Magento 2 shop van ons die het levenslicht ziet!

Toen BabyPlanet bij Guapa aanklopte was er een niet-responsive webshop op basis van Magento 1. Daarbij was de webshop nog niet echt een verlengstuk van de 5 fysieke vestigingen van BabyPlanet. Genoeg redenen om ook de webshop als ‘vestiging’ te gaan behandelen en er dus een BabyPlanet waardige winkel van te maken.

Daarnaast was het voor ons ook mooi om in de persoon van Jan Arend Koelstra (zie ook zijn blog) weer een oude bekende op kantoor te verwelkomen. Het werken met scrum was al snel omarmd en gezamenlijk zijn wij na een uitgebreide brainstormsessie en het uitwerken van de user stories al snel tot een M.V.P. gekomen. Mooi hierbij is dat ook het design bij Guapa thuis is geboren.

Wat de huidige webshop van BabyPlanet kenmerkt is dat er naast de gebruikelijke categorieën ook focus is gelegd op het benadrukken van ‘thema shopping’ en uitlichten van merken. Zoals een klant bij binnenkomst van de fysieke winkel een tafel met de nieuwste zomer kleertjes tegen kan komen, kan dezelfde klant bij binnenkomst van de webshop hetzelfde verwachten bij de thema shopping op de homepagina. Hetzelfde geldt voor merken: in de winkel kom je een ingerichte kamer tegen met allerlei spulletjes van KidsDepot, op de webshop is dit nu ook het geval. Verder kenmerkt BabyPlanet zicht door de hoge servicegerichtheid en deskundigheid van het personeel. Dit zie je uiteraard terug in de fysieke winkels, maar ondertussen ook in de webshop door de chatfunctionaliteit die is toegevoegd en een uitgebreide klantenservice. Wie gehecht is aan de vaste winkel: je online bestelling kun je ook ophalen en afrekenen in je favoriete BabyPlanet winkel.

Het M.V.P. staat ondertussen live en daar zijn wij dan ook erg trots op! Wij kunnen ons eigen werk zelf uiteraard volledig de hemel in prijzen, maar in dit geval delen we liever de beoordeling van BabyPlanet zelf:

Voor het slagen van het Business Development plan voor BabyPlanet is de samenwerking met een goede partner essentieel. Guapa dus! 

Jan Arend Koelstra, E-commerce Director bij BabyPlanet

Weer weten over Magento 2 Enterprise? Plan een Magento 2 demo met onze experts in