Categorieën
Conversie optimalisatie Magento Nieuws Online marketing UX design

Waarom Magento de eerste keus is in de e-commerce branche

Magento is koploper in e-commerce development en er zijn genoeg redenen en statistieken die dit onderbouwen. Van Coca Cola tot Nestlé en van BMN Bouwmaterialen tot Fabienne Chapot: Magento is de e-commerce motor voor duizenden merken en webwinkeliers wereldwijd. En dit aantal blijft toenemen.

Na het lezen van deze blog weet je wat de belangrijkste redenen zijn achter de populariteit van het Magento platform. Voor we daar dieper op in gaan, duiken we eerst even in de cijfers achter het door Adobe versterkte e-commerce platform.

  • Magento is goed voor 1% van het aanbod van websites op het internet [1];
  • Magento heeft 1,9% aandeel in de totale CMS markt [2];
  • Meer dan 250.000 bedrijven wereldwijd gebruiken Magento als hun e-commerce platform [3];
  • Het totaal aantal Magento websites is verdubbeld tussen march 2017 en august 2018 [4];
  • 202 Magento merchants hebben een plekje in de Internet Retailer Top 1000 [5];
  • Magento heeft als vier jaar achter elkaar de nummer #1 positie in de Internet Retailer 1000 [6];
  • Magento is goed voor een jaarlijkse online omzet van $155 miljard [7];
  • Het aantal online shoppers die door shops worden bedient die op Magento draaien is tussen 2016 en 2020 met 200% gestegen [8].

Bronnen:[1-2] W3Techs.com [3-5-6-7-8] Magento.com [4] BuildWith.com

Nu we aan het bijkomen zijn van de duizelingwekkende getallen en indrukwekkende noteringen op zoveel lijstjes, lijkt het ons een goed plan om jullie mee te nemen in een deep-dive in redenen die Magento zo immens populair maken.

Snel en schaalbaar

Er gaan altijd genoeg geruchten over dat Magento traag en log zou zijn. Deze geruchten worden door de concurrentie natuurlijk maar wat graag bevestigd.

Helaas moeten wij eerlijkheidshalve toegeven dat er voldoende knutselwerk van niet erkende Magento partners te vinden is die de snelheid niet ten goede komt. Maar als je als Magento partner je werk goed doet en de klant vindt snelheid belangrijk genoeg om in te investeren, dan is er een wereld aan optimalisaties mogelijk. Dit alles natuurlijk in combinatie met snelle en stabiele Magento hosting.

De schaalbaarheid die Magento met zich mee brengt is ongeëvenaard en geschikt voor alle type bedrijven, of het nu om B2B, B2C of een combinatie hiervan gaat. Het is gebaseerd op een moderne architectuur en maakt gebruik van populaire frameworks die het mogelijk maken om alle mogelijke wensen en eisen in te vullen. Het modulaire design van Magento 2 brengt brengt de complexiteit enorm terug en het maakt maatwerk makkelijk te implementeren. Hierdoor ben je verzekerd van een snellere time to market.

Magento extensies en maatwerk opties

De programmeerstandaarden die we met elkaar binnen de Magento community hebben afgesproken maken Magento enorm schaalbaar. Er zijn legio mogelijkheden aan standaard functionaliteiten al in Magento verwerkt. Daarnaast zijn enorm veel Magento extensies op de markt, de ene kwalitatief beter dan de ander.

Elke business heeft zo zijn eigen wensen en eisen, want als we allemaal hetzelfde zouden werken dan valt er toch ook geen concurrentievoordeel te behalen? We willen zelf kunnen bepalen welke betaalopties we aanbieden en welke verzendopties we onze klant willen aanbieden, toch? Dit maakt Magento enorm sterk. Omdat waar Magento zelf niet voorziet in deze logica wordt deze wel door derde partijen mogelijk gemaakt. Waar nodig kunnen we er in samenspraak voor kiezen om hier maatwerk software voor te bouwen. Waar je wenst kun je zelfs nog een deel van je investering terugverdienen in onze eigen Magento Marketplace.

Ook qua front-end en design ben je volledig vrij tot in de laatste details. Heb je zelf een design afdeling of werk je al jaren samen met een gerenommeerde design partij? Je hebt met Magento de volledige vrijheid om een unieke klantbeleving neer te zetten en te optimaliseren qua User Experience. Zelfs in de backend logica en qua instellingen is het mogelijk om maatwerk te realiseren. Zo kunnen wij al jaren werken conform het principe dat alles op de front-end eenvoudig moet kunnen worden aangepast vanuit het CMS zonder onze tussenkomst.

Ook de Marketplace van Magento is enorm populair. Meer dan 4000 extensies waarmee ook jij je e-commerce platform kunt completeren. Wil je graag gebruik maken van die nieuwe tool die op basis Artificiële intelligentie je eindgebruikers een persoonlijk aanbod laat zien? Ze lanceren door de enorme populariteit van Magento waarschijnlijk als eerst een Magento extensie en bieden deze aan via de Magento Marketplace. Elke extensie wordt gecontroleerd op plagiaat, code standaarden, compatibiliteit en veiligheid.

Derde partij integraties

Alleen al door bovenstaande voordelen is het aannemelijk dat een e-commerce partij ervoor kiest om een Magento extensie op de markt te brengen. Niet alleen omdat ze hiermee een enorme markt de mogelijkheid bieden gebruik te maken van hun aanvullende diensten, mede om hiermee zelf ook tractie te krijgen. Er zijn veel Magento merchants die altijd op zoek zijn naar nieuwe technologieën en tools. De Magento Marketplace is een belangrijk onderdeel in deze zoektocht.

Zoals eerder beschreven is niet elke extensie even schaalbaar en in een aantal gevallen doet een extensie niet helemaal wat je zou verwachten. Omdat er dan vervolgens moet worden gesleuteld aan code van een derde partij, duurt dit vaak langer dan dat je ervoor kiest opnieuw iets op maat te laten maken. Aangezien je bij ons volledige eigenaarschap verkrijgt over het maatwerk wat wij voor je bouwen kun je een deel van je investering ook nog terugverdienen en in de meeste gevallen zelfs winst op maken.

SEO vriendelijk

Magento wordt out-of-the-box al SEO vriendelijk geleverd. Ze werken aan alle kanten waar het kan samen met Google en andere zoekmachines om aan de laatste standaarden te voldoen. In de basis is SEO al jaren hetzelfde. H1 moet in te stellen zijn per pagina, zoekmachine vriendelijke URL’s en natuurlijk alt tags bij foto’s et cetera, zijn al jaren de standaard waar Magento in voorziet. In een gebruiksvriendelijke vorm, vul je ze niet zelf in dan genereert Magento een logische optie voor je. Ook lanceert Magento als een van de eerste e-commerce platforms een eigen PWA studio die het mogelijk maakt om voor Magento een front-end op te zetten op basis van Progressive Web App technologie. Ook qua snelheid (pagespeed) en gestructureerde data is er van alles mogelijk om de vindbaarheid van je shop te optimaliseren en zoveel mogelijk traffic te genereren.

Standaard responsive

Ja, Magento wordt geleverd met een responsive design template. Ofwel een weergave geschikt voor alle devices. Hierop kunnen agencies zoals wij onze gebruiksvriendelijke UX designs toepassen. Voor mobiel dus optimaal met PWA studio en waar dit nog niet nodig is een standaard responsive design. Maakt het jezelf gemakkelijk met de drag en drop functionaliteiten die Magento Commerce met zich meebrengt.

Geen beperking qua hosting

Wij zijn fan van de Magento Cloud propositie. Alles bij één partij. Super snel in de basis en schaalbaar als het nodig is. Een stack aan tools die nodig zijn om de vitaliteit van je platform elke minuut van de dag in de gaten te houden. Download onze whitepaper met 40 redenen waarom je voor Magento cloud zou moeten gaan. Mocht je liever de Open Source of Magento Commerce on-premise variant willen gebruiken? Ook dan kun je qua Magento hosting alle kanten op. Er zijn geen beperkende factoren zoals je deze wel vaak tegenkomt bij een SAAS oplossing. Je staat vrij en hebt de mogelijkheden om alles tot in de laatste details te tweaken en je hosting zo optimaal mogelijk te organiseren.

Conclusie

Volgens ons is er nog geen platform dat voldoet aan de karakteristieken van Magento. De enorme wereldwijde reikwijdte van Magento, zeker nu het onderdeel is geworden van Adobe, is ongeëvenaard. Dit maakt de keuze voor Magento niet alleen de meest logische, maar zeker ook de meest doordachte. Magento is en blijft voorlopig koploper in de markt en zal haar positie alleen nog maar verder uitbouwen. Dit maakt Magento gewild, geliefd en zorgt voor een schaalbare en robuuste oplossing voor nu en in de toekomst. Verder praten? Neem vandaag nog contact met ons op.