Categorieën
Magento

Waarom Magento Enterprise?

Loop jij rond met de vraag ‘waarom Magento Enterprise’? Dan ben je hier aan het juiste adres, want ik kan die vraag voor je beantwoorden. Ik zal je kort uitleggen wat de voordelen zijn en wat de belangrijkste argumenten zijn om voor Magento Enterprise te kiezen. En omdat tijd schaars is en niemand zin heeft om een artikel helemaal uit te lezen om vervolgens te concluderen dat het niet bij of haar past, begin ik met de ‘waarom’ vraag.

Wanneer kiezen voor Magento Enterprise?

Er is geen eenvoudige check om te bepalen of Magento Enterprise de beste keuze is voor jou, maar er zijn wel een aantal indicatoren die je op weg kunnen helpen bij het beantwoorden van de vraag ‘wanneer kiezen voor Magento Enterprise?’ Als een of meerdere van de onderstaande punten op jou van toepassing zijn, moet je Magento Enterprise serieus overwegen.

  • – Je webshop wordt maandelijks door 500.000 of meer bezoekers bezocht.
  • – Je hebt 50.000 of meer producten in je webshop staan
  • – Je draait 500 orders of meer per maand met je webshop
  • – Je draait € 500.000 omzet of meer per jaar met je webshop
  • – Je wilt extra zekerheid op de betrouwbaarheid van het technisch platform

Bovenstaande punten zijn de belangrijkste indicatoren die bepalen of je Magento Enterprise moet overwegen. Hieronder zal ik antwoord geven op de vraag ‘waarom Magento Enterprise?’ 

Wat kost Magento Enterprise

Magento Enterprise kost minimaal $24.000,- per jaar afhankelijk van je online omzet. Neem je een licentie af voor meerdere jaren, dan krijg je vaak nog wel een korting.

Waarom Magento Enterprise?

Hierboven beschreef ik wanneer je met je webshop op het punt bent aangekomen om te kiezen voor Magento Enterprise. Maar stel dat je voldoet aan een of meerdere indicatoren, waarom dan Magento Enterprise? Wat is het voordeel? En waarom heb je het nodig? Ik geef je er antwoord op in dit artikel, maar als je toch liever praat dan leest, maak dan vrijblijvend een afspraak.

Een solide infrastructuur

Veel twijfelende klanten stellen de vraag of het niet gewoon een kwestie is van een serial code invoeren. “Het is toch gewoon hetzelfde systeem?”. Dit is een grote misvatting. Magento Enterprise heeft een hele andere infrastructuur dan Magento Community.

In ons artikel Magento Enterprise vs. Magento Community maakte ik al de vergelijking tussen een Golf GTI en een BMW M5. Natuurlijk kun je de Golf wat tunen en sneller maken en zelfs wat luxer maken, maar het zal nooit zo’n geoliede machine worden als een BMW M5.

Die solide infrastructuur van Magento Enterprise zorgt ervoor dat de shop blijft presteren als bezoekers massaal je shop gebruiken of als het maximale van de database wordt gevraagd, omdat je er zoveel producten in hebt staan. Met Magento Enterprise kun je met vol vertrouwen grote hoeveelheden bezoekers, orders en database-transacties afhandelen.

Wat er mis kan gaan als je het niet doet? Je webshop kan traag worden als er teveel bezoekers door je shop browsen, sterker nog… hij kan er zelfs volledig ‘uitklappen’. Hoeveel omzet zou je dat kosten? Wat zou een trage webshop met de conversie doen? Of met je posities in de zoekmachines, nu Google sitespeed meeneemt als rankingfactor?

Een bedrijfskritische applicatie

Naarmate de webshop meer omzet gaat draaien, zal je meer zekerheid verlangen. Een webshop die offline gaat of in de core niet meer goed werkt, kan catastrofaal zijn voor de omzet. Als dat het geval is, kun je spreken van een bedrijfskritische applicatie en doe je er goed aan om extra zekerheden in te bouwen.

In dat geval is het zeker de moeite waard om naar Magento Enterprise te kijken. Natuurlijk sluit je al een Service Level Agreement (SLA) af met je webshop bouwer, maar ook zou ik je dan adviseren om dit met Magento te doen. Magento Enterprise wordt namelijk direct door Magento ondersteund. Als webshop bouwer kom je namelijk niet zo vaak in de ‘core’ (kernfunctionaliteiten) van Magento. Als hier iets fout gaat, is het zelfs voor de meest ervaren Magento developers flink zoeken. Als Magento Partner hebben wij toegang tot de developers van Magento zelf om dit soort problemen op te lossen. Hierdoor zal je shop profiteren van maximale zekerheid.

Wat Magento Enterprise verder nog interessant maakt, is dat wij als Magento Partner ook Magento kunnen consulteren als we de technische infrastructuur gaan opzetten. Hierdoor kunnen we het maximale uit de performance van Magento halen.

Zeer geavanceerde marketing functionaliteiten

Je komt overal op internet blogs tegen over hoe je Magento Community kunt ombouwen naar Magento Enterprise. Als je het bovenstaande goed hebt gelezen, zal je je beseffen dat het onmogelijk is om dat te doen. De mensen die dat soort blogs schrijven, denken dat Magento Enterprise niets meer is dan wat geavanceerde features. Dat is dus niet het geval! (al bevat Magento Enterprise wel heel veel extra geavanceerde functionaliteiten).

Waarom zou je dan Magento Community ombouwen naar Magento Enterprise? Laat ik beginnen met te zeggen dat ik niet denk dat je het niet moet doen. Als Magento Enterprise een te grote investering voor je is, kun je het best overwegen om Community om te bouwen. Kun je de investering wel dragen en zijn performance en zekerheid minder belangrijk dan de functionaliteiten, dan leg ik hieronder uit waarom je dan toch nog eens over Magento Enterprise moet nadenken.

Om Magento Community om te bouwen naar Magento Enterprise, moet je tientallen modules en extensies installeren om de functionaliteiten toe te voegen. Naast het feit dat je daar ook enkele duizenden euro’s aan kwijt zult zijn, is de compatibiliteit van die plug-ins niet gegarandeerd. Het kan heel goed zijn dat een of meerdere plug-ins met elkaar gaan conflicteren. Daarnaast kan het zijn dat een plug-in bouwer ineens stopt met het ondersteunen en doorontwikkelen van zijn plug-in, waardoor je opnieuw kosten moet maken om de functionaliteit weer toe te voegen… om maar niet te beginnen over de data die je dan kwijtraakt.

Bij Magento Enterprise zijn alle functionaliteiten integraal ingebouwd in het systeem, waardoor ook de performance van de functionaliteiten, maar ook van de hele webshop, onaangetast blijft. 

Dus… waarom Magento Enterprise?

Omdat het het beste en meest geavanceerd e-commerce platform ter wereld is voor het midden en grootbedrijf. Met name middelgrote bedrijven of ‘pure e-commerce players’ hebben weinig andere keus. Alternatieven zijn WooCommerce en Prestashop voor het kleinbedrijf (beperkte groei mogelijkheden) en Intershop, Salesforce Commerce en Hybris voor het grootbedrijf (Licentiekosten die op kunnen lopen tot € 100.000 per jaar).

Wil je eens verder praten over Magento Enterprise? Bel of mail ons gerust.