Categorieën
Conversie optimalisatie Magento Nieuws Online marketing UX design

10 E-commerce gerelateerde blogs die inspireren

Om goed op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt in e-commerce land, volg ik enkele tientallen blogs die regelmatig kwalitatieve artikelen publiceren over e-commerce en daaraan gerelateerde onderwerpen. De beste tien ga ik met je delen. Maar ik ben natuurlijk ook erg benieuwd of jij nog onontdekte pareltjes kent! Deel ze gerust in de comments.

Kissmetrics.com

Kissmetrics heeft een software pakket ontwikkeld dat vergelijkbaar is met Google Analytics. De data die ze dagelijks vergaren geeft ze veel inzicht in hoe mensen het internet gebruiken.

Goinswriter.com

Ga je teksten schrijven of je teksten optimaliseren? Volg dan Goinswriter.com. De artikelen gaan over schrijven voor het internet en storytelling. Goinswriter is de blog van Jeff Goins. Een schrijver die al zijn hele leven schrijft, maar zichzelf pas sinds 2010 een schrijver vindt.

SEOmoz.com

Een geweldige blog over zoekmachine optimalisatie. SEOmoz is een software pakket dat door de grotere SEO bedrijven wordt gebruikt. Op hun blog delen ze de kennis die ze opdoen terwijl ze beroepsmatig de ontwikkelingen van SEO volgen. En regelmatig hebben ze een Google primeurtje. Zelf ben ik een fan van whiteboardfriday.

Think With Google

Veel mensen weten het niet, maar Google heeft stilletjes haar eigen magazine. Het online magazine wordt ieder kwartaal uitgegeven en behandeld ieder kwartaal een onderwerp (bijv. mobile). Daarnaast is er nog het ‘gewone’ blog, waarop wordt geschreven over producten, internetgebruik in het algemeen en inzichten die Google de afgelopen tijd heeft opgedaan. De artikelen zijn vrij abstract, dus verwacht geen praktische tips. Het is echt ter inspiratie.

Visualwebsiteoptimizer.com

Wil je meer rendement halen bij bezoekers die je al hebt? VisualWebsiteOptimizer.com is een softwarepakket, waarmee je splittests kunt opzetten voor je website of webshop. Op deze blog vind je vooral artikelen over het testen en optimaliseren van je website of webshop. Dit is ook een software pakket dat zijn kennis deelt vanuit zijn expertise.

Mashable.com

Mashable.com is één van de grootste blogs over social media en internet in het algemeen. Deze moet je dus volgen! Zo blijf je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Velen  van jullie zullen deze blog wel kennen, maar niemand kan het zich permitteren om deze blog niet te kennen, dus daarom toch maar in dit overzicht.

Bronto.com

Ga je aan de slag met emailmarketing? Bronto is een geavanceerd email marketing platform. Op hun blog kun je dus vooral artikelen vinden over email marketing. De kwaliteit van deze artikelen zijn van hoge kwaliteit en dus de moeite om te lezen.

Usabilla.com

Usabilla.com is een software pakket waarmee je feedback kunt vragen aan de bezoekers in je webshop. Ze bloggen dan ook vooral over het verbeteren van de usability en het verhogen van de conversie. Op hun blog vindt je ook veel case studies die boordevol praktische tips staan.

UXmag.com

What’s in a name? UX Magazine is een magazine over User Experience (UX). Er wordt geschreven over content strategie, e-commerce, design en nog veel meer. User Experience is heel breed en dus ook op UXmag.com. Gemiddeld worden er vier artikelen per week gepost.

Get Elastic

Ik volg Get Elastic pas sinds kort, maar gezien de lovende woorden van o.a. de Wallstreet Journal, moet het een goede blog zijn. De artikelen die ik heb gelezen waren inderdaad inhoudelijk erg sterk.

Binnenkort: Nederlandse blogs

Bij het doorlezen van deze tips realiseerde ik me dat deze lijst volledig uit Engelstalige blogs bestaat. Natuurlijk volg ik ook e-commerce blogs van Nederlandse bodem. Hier schrijf ik binnenkort een apart artikel over.