Categorieën
Nieuws

10 Resources over conversie optimalisatie die je niet mag missen

Conversie optimalisatie is misschien wel één van de meest effectieve manieren om de omzet van je webshop te verhogen op dit moment. Ik som de 10 beste resources op die ik de afgelopen weken ben tegengekomen. Ik adviseer je om een bak koffie te pakken en er even rustig voor te gaan zitten. Over een half uur tot een uur zit je boordevol ideeën om de conversie van je webshop te verhogen. Wil je liever beslissingen nemen op basis van data? Bekijk dan de optie die ons business analytics platform ook jou te bieden heeft.

E-books & Whitepapers

De onderstaande whitepapers kun je gratis downloaden. In ruil daarvoor moet je dan wel je gegevens opgeven (don’t worry… je wordt niet lastig gevallen is mijn ervaring). Mijn persoonlijke tip is om de whitepapers toe te voegen aan ‘iBooks’ als je een iPad of iPhone gebruikt voor het lezen van ebooks of het ebook uit te printen. Anders verlies het al snel uit het oog. En de kans dat je het ebook direct gaat lezen na het klikken op deze link is klein 😉

Gratis ebook: Verbeter je webshop met MBTI
Een ebook van Concept7 over hoe je met behulp van MBTI je webshop kunt verbeteren. Het ebook leest lekker weg, staat boordevol praktische tips en je kunt het zo downloaden. Dit ebook moet je downloaden als je conversie optimalisatie serieus neemt.

Free Ebook: Optimizing Landingpages for conversion
Landingpages zijn misschien wel een van de belangrijkste pagina’s van je webshop. Dit ebook van Hubspot beschrijft hoe je de landingpages optimaliseert. Het ebook is gratis te downloaden.

Conversion Rate Experts learning zone

Conversion Rate Experts zijn de conversie guru’s van de internet wereld. In hun learning zone kun je gratis whitepapers en reports downloaden.

Artikelen

De onderstaande artikelen zijn erg behulpzaam als je meer wilt weten over conversie optimalisatie. De meesten zijn overigens wel in het Engels, maar zijn wel goed leesbaar. Ga je de artikelen niet direct lezen? Voeg ze dan toe aan ‘Getpocket’ of gebruik ‘Evernote Clearly’ voor het bewaren van het artikel.

101 Conversion tips to help improve your website

Dit artikel van Kissmetrics.com geeft 101 kleine, praktische tips, waarmee je direct de conversie van je webshop kunt verhogen.

8 Ways to boost e-commerce shopping cart conversions
Hubspot beschrijft in dit artikel hoe je de conversie kunt verhogen als de bezoekers al in hun winkelwagentje zitten.

Blogs die je moet volgen

Ben je iemand die van de hoed en de rand wilt weten als het gaat om conversie optimalisatie en het verbeteren van je webshop of website? Dan is de kans groot dat je vaker op zoek bent naar goede bronnen van informatie. In dat geval kan ik je aanraden om de volgende blogs te volgen:

Guapa E-commerce

Lijkt me logisch 🙂 Op onze blog publiceren we niet alleen eigen artikelen, maar ook steengoede artikelen van anderen die interessant zijn voor onze volgers.

Concept7

Onze collega’s, Concept7, publiceren ook zeer regelmatig leerzame en leuke artikelen over het verbeteren van je webshop of website.

Kissmetrics

Analytics software bouwer Kissmetrics blogt veel over het verbeteren van je conversie. Hun artikelen zijn veelal gebaseerd op feitelijke cijfers.

Conversion Rate Experts

De conversie optimalisatie guru’s van Conversion Rate Experts publiceren zeer regelmatig interessante uitkomsten van tests en optimalisatie trajecten.