Categorieën
Conversie optimalisatie Magento Online marketing

11 tips van Magento voor succesvolle fashion e-commerce

In de modebranche is veel concurrentie en daarom moet u uw concurrentie altijd een stap voor zijn. Design, de gebruiksvriendelijkheid en de mobiliteit van uw webshop zijn hierbij essentieel. Een ingewikkelde navigatie, een te lang bestelproces en een webshop die eruit ligt zijn enorme conversie killers. De groei in het aantal mobiele shoppers neem toe en daarmee ook de noodzaak om hierop in te spelen. Magento geeft 11 tips voor succesvolle fashion e-commerce.

Geef uw vaste klanten liefde

Nieuwe klanten werven is over het algemeen duurder dan uw huidige klanten behouden. Een goede retentie strategie is in deze noodzakelijk. Denk hierbij aan een loyaliteit programma met duidelijke voordelen voor trouwe klanten.

Biedt Customer Support

Het aantal retouren ligt in de mode branche erg hoog. Het moeilijker of onmogelijk maken van retourneren is geen oplossing. Een goede klantenservice is ontzettend belangrijk voor een langdurige relatie. Zorg voor een goed te bereiken klantenservice om vragen te kunnen beantwoorden, dit zal ook bijdragen aan het verminderen van het aantal retouren.

{{cta(‘b54283a5-a9ee-4bd9-8afe-a36bf12980f4′,’justifycenter’)}}

Geef klanten een reden om terug te komen

Om de retentie te vorhogen moet u top of mind zijn door bijvoorbeeld een wekelijkse mailing met acties, nieuwe producten en tips. En daarbij geldt natuurlijk hoe persoonlijker hoe beter. Maak dus ook goed gebruik van de klant data die u heeft. Het gaat uiteindelijk allemaal om een relevant aanbod dat zorgt voor een nieuwe aankoop.

Gebruik geweldige afbeeldingen

Duidelijke, unieke en mooie afbeeldingen zijn een must. Huur dus een eigen mode fotograaf in die foto’s maakt. Eenvoudige productfoto’s zijn niet meer voldoende. Vertel uw verhaal en zorg voor een optimale beleving die aansluit bij uw doelgroep.

Vertel verhalen

Dit geldt ook voor de content, vertel een verhaal en maak het persoonlijk. Dus in plaats van “”deze mooie pumps staan perfect op elk feest”” kunt u denken aan “”Beeld jezelf eens in hoe je de show steelt met deze mooie rode pumps op dat te gekke feest””.

Wees gemakkelijk te vinden

Search engine optimization (SEO) is noodzakelijk om gevonden te worden. Werk hiervoor samen met een specialist, als u geen online marketeer in dienst heeft besteed het dan uit. Zorg samen met een marketeer voor een strategisch plan en relevante en unieke content.

Ga samenwerkingen aan met de juiste partijen

Bouw relaties op met belangrijke inspirators in de mode branche. Denk aan vloggers en bloggers die een waardevolle ambassadeur kunnen zijn voor uw webshop. Bouw daarnaast ook een relatie op met platforms waar u gastbloggen kunt plaatsen.
Heel belangrijk is daarnaast ook dat u met juiste e-commerce partij samenwerkt. Bepaal voor een zoektocht eerst zelf doelen en ga vervolgens in gesprek met 3-5 partijen. Door zelf eerst duidelijke doelen te bepalen is het makkelijker te zien met welke partij u op één lijn zit.

Hou het clean

Het clean houden van de website is noodzakelijk als u wilt dat bezoekers doorklikken en uiteindelijk een aankoop doen. Gebruiksvriendelijkheid moet voorop staan. Een moeilijk te vinden productbeschrijving en winkelmand zijn echte killers.

{{cta(’92d9b46d-0b71-4edf-ba4e-ebfc89a9ef5b’,’justifycenter’)}}

Zorg voor een responsive design

Helemaal in de fashion wereld is een mobiel vriendelijke webshop onmisbaar. Er zijn zelfs al webshops waarbij meer aankopen worden gedaan via een smartphone of tablet dan via een desktop. Een responsive design is dus noodzakelijk, ook voor uw vindbaarheid in Google. Pas uw content hier ook op aan zodat u via ieder device een optimale beleving creëert.

Omarm een lifestyle

Als u er alles aan heeft gedaan om uw bezoekers uw klanten te laten geworden, wilt u dit natuurlijk ook graag zo houden. Zorg daarom dat u de prijzen van concurrenten in de gaten houdt. Biedt kortingscodes aan of biedt de mogelijkheid om op de hoogte te worden gehouden van acties om vertrouwen op te bouwen.

Het volledige blog is op de website van Magento te lezen.

Deze tips gaan u zeker verder helpen. Maar om uw concurrenten voor te blijven heeft u een uitgebreide marketing strategie nodig. Als full service e-commerce partner adviseren en ondersteunen wij onze relaties in de e-commerce strategie, realisatie en o.a. conversie optimalisatie. Wij gaan graag samen met u aan de slag om uw e-commerce succesvol te maken en te blijven innoveren. In ons portfolio vindt u een aantal van onze succes cases. We komen graag kennis maken, vrijblijvende afspraak inplannen? U kunt ons bereiken op +31 85 76 00 318 of door een e-mail te sturen naar vraag@guapa.nl.