Categorieën
Magento

We blijven ook in 2015 erkend Magento specialist

 

Inmiddels gaan we voor ons derde jaar als Magento Silver partner! We verwierven deze status voor het eerst in 2013 en mogen ons ook in 2015 weer Magento specialist noemen. Eerder schreef ik al over ‘waarom wij Magento partner werden’ en nu zoom ik in op waarom wij ons partnership verlengen. Daarnaast wil ik ook een klein beetje opscheppen over hoe weer een aantal van onze developers met vlag en wimpel zijn geslaagd voor het Magento certificeringsprogramma 😉

Het lijkt misschien heel vanzelfsprekend dat je zo’n partnership verlengd, maar dat is het niet. Het vraagt namelijk een enorme commitment om je partnership te behouden. Je developers moeten een certificeringsprogramma volgen en als bedrijf moet je je inzetten voor de Magento community en brand. Daarnaast doet Magento ‘code reviews’ om ons werk te beoordelen. Lever je onvoldoende kwaliteit? Dan wordt je partner status afgenomen en word je weer ‘associate’ partner. Als Magento specialist moet en wil je gewoon Magento partner zijn… geen ‘associate’.

Onze commitment naar Magento

Afgelopen jaar was voor ons een fantastisch Magento-jaar! We draaiden een aantal geweldige projecten op Magento. En het populaire e-commerce CMS stelde ons nooit teleur! Het bood een zeer stabiel en schaalbaar platform voor ons als bureau, maar vooral voor onze klanten. Zo lanceerden we een fantastische Magento Enterprise webshop voor Topdrogist en een mooie Magento community shop voor o.a. Roosdorp.

Het platform bleek een rots in de branding voor ons en onze klanten. En dat is natuurlijk goud waard! Magento heeft ons respect en onze commitment daarmee nog meer verdiend.

Magento is perfect voor groei… en dus voor onze klanten!

Wij zijn gespecialiseerd in het laten groeien van webshops in traffic, omzet en winst en daarbij gaan we natuurlijk verder dan alleen het bouwen van de Magento webshop. We voorzien in het hele e-commerce-diensten spectrum voor onze klanten. Maar om een goede Magento webshop te kunnen bouwen, moet je wel een specialist zijn. Je moet je qua techniek volledig focussen op de ontwikkelingen rondom het platform, zodat je van de spreekwoordelijke ‘hoed en de rand weet’.

Klanten komen bij ons met een hele specifieke vraag. Ze willen groeien en/of de markt veroveren. Op technisch gebied hebben ze met elkaar gemeen dat ze behoefte hebben aan een stabiele en schaalbare oplossing. Want zodra we de marketingmachine aanzetten, gebeurt er wat! Het platform moet dan klaar zijn voor deze belasting en mee kunnen groeien met de ambities van onze klanten. Het laatste waar je op zit te wachten is dat je heel hard aan het groeien bent en halverwege de groei een nieuwe webshop moet laten bouwen. Dat is ongeveer hetzelfde als tegen een hele steile berg op fietsen en dan halverwege met je versnellingen ‘klooien’. Geen goed idee! (Ik brak er ooit 3 ribben door ;))

Klanten als Topdrogist hebben te maken met veel pieken, vooral tijdens deze periode van feestdagen. Iedere nieuwsbrief die wordt verstuurd, levert weer een enorme piek in traffic en orders op. Je moet dan blind kunnen vertrouwen op de techniek. En Magento hield zich iedere keer weer goed staande.

Verdieping en verbreding

We streven ernaar om onze developers allemaal te laten certificeren en we zijn goed op weg. Inmiddels zijn er weer twee developers gecertificeerd door Magento, waardoor we inmiddels op 4 certified developers zitten. Daarnaast heeft een van onze certified developers verdieping gezocht en aanvullend op zijn ‘gewone’ certificering de frontend certificering behaald.

Volgend jaar willen we dat al onze developers Magento certified zijn en iedereen nog een aanvullend certificaat behaalt. Hiermee willen we de kennis onze Magento developers up-to-date houden.

Hoe het voelt om met de échte pro’s te werken?

Tja… die vraag krijgen we vaker 😉 Onlangs deden we onderzoek binnen ons klantenbestand en concludeerden we dat 80% van onze klanten eerst een f*ck-up heeft gehad, voordat ze ons benaderden. Ze kozen voor een freelancer of een niet-Magento-specialist en kregen de deksel op hun neus.

Dus als je vraagt hoe het voelt om samen te werken met een échte Magento specialist… dan zeg ik… niet bijzonder… en geloof me… in ons vakgebied is dat heel bijzonder! 😉 We doen wat we moeten doen en we doen het goed.

Ben jij helemaal klaar met het werken met prutsers en sta je op het punt om een webshop te laten bouwen? Wacht niet langer en plan een kennismaking.