Categorieën
Algemeen nieuws

Gmail Quick-actions: Converteer jouw mailberichten

Je hebt het misschien al eens gezien in jouw Gmail box, een knop achter de onderwerpregel. De knop waarmee je direct een vriendschap verzoek kunt goedkeuren, review kunt versturen of direct een reservering kunt bevestigen. Gmail maakt deze vorm richdata  voor iedereen beschikbaar.

 

 Wat zijn Gmail Quick-actions?

Gmail Quick-actions zorgen ervoor dat jouw klanten al converteren, voordat het mailbericht is geopend.  Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten acties: In-App en GoTo Acties. Met In-App acties voeren klanten een actie uit zonder hun mailbox te verlaten, bijvoorbeeld het plaatsen van een reactie of het accepteren van een uitnodiging of vriendschapsverzoek. GoTo acties openen voor de klant een pagina op jouw website.

 

 Actions voor webshops

Deze Gmail actions zijn relatief eenvoudig te implementeren binnen jouw huidige e-mails.  Zie hieronder drie Gmail Actions die jouw webshop of site verder kunnen helpen.

  1. Direct inschrijven op de nieuwsbrief

Hoeveel klanten blijven op “”niet bevestigd”” staan in jouw mailinglijst? Maak het voor klanten net iets makkelijker om zich in te schrijven. Gebruik een One-Click action om gebruikers over de streep te trekken. Gebruik je MailChimp? Die zorgt hier al automatisch voor 😉

  1. Reviews / Net Promoter Score verzamelen

Reviews zijn een belangrijk onderdeel geworden van de productinformatie en de Net Promoter Score geeft je veel inzicht in jouw klanttevredenheid. Het is altijd lastig om deze waarderingen te verzamelen. De klant neemt de moeite niet of je moet al snel werken met een  incentive/beloning.  Middels de Review Action kun je klanten jouw product, dienst of site eenvoudig laten beoordelen. De klant hoeft niet meer uit zijn mailbox en jij hebt je review binnen.

  1. Bestelling volgen

Natuurlijk wil je weten wanneer je pakketje binnenkomt. Middels een Track Action kunnen klanten direct een pagina openen om hun pakketje te volgen. Extra klantgemak in de mailbox.

Omdat dit allemaal Quick-actions zijn, zijn al deze actions in de onderwerpregel te implementeren. Ze vallen dus al op voordat de mail geopend is!

Gmail Actions werken voor alsnog alleen nog maar in Gmail en Inbox (nieuwe Gmail app), maar het zal niet lang duren of andere aanbieders kunnen (vergelijkbare) acties afhandelen. Ben jij de webshop eigenaar die het zijn klant nog makkelijker maakt?