Categorieën
Algemeen nieuws

De 3 trends die het online landschap gaan veranderen (volgens Google)

Ieder jaar probeert Google te voorspellen welke trends en ontwikkelingen het online landschap gaan veranderen. In deze infographic zie je welke drie trends we volgens Google in 2015 vooral gaan zien.

The internet of things

Een steeds groter deel van de apparaten die we gebruiken in ons dagelijks leven kan ‘online’. Denk bijvoorbeeld aan smart tv’s, auto’s met internet of belichting die je bedient met je smartphone of tablet.

Mobile shapes the “”internet of me””

Smartphones worden steeds slimmer en gaan steeds meer functioneren als een afstandsbediening voor ons leven. Door de enorme hoeveelheid aan beschikbare data wordt de gebruikerservaring steeds persoonlijker. Steeds meer zoekopdrachten zijn gerelateerd aan locatie en steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in bijvoorbeeld personal health apps.

The speed of life gets even faster

Entertainment, informatie en andere diensten zijn altijd en overal voor ons toegankelijk. We hoeven en willen niet meer wachten op dingen. Zo is het aantal zoekopdrachten op ‘same day delivery’ verdubbeld. Technologie is onze virtuele assistent die ons van de informatie voorziet op het moment dat we erom vragen of zelfs voordat we erom vragen (denk bijvoorbeeld aan filemeldingen).

Houd jij al rekening met deze trends in je webshop?

Ben jij al goed lokaal vindbaar in Google? En hoe snel kun jij een bestelling leveren?

Bij Guapa zijn we zelf ook bezig met het verbeteren van onze leversnelheid. Met ons nieuwe framework zijn we namelijk in staat om razendsnel een krachtige Magento webshop op te leveren. Heb jij een idee voor een nieuwe shop of is je huidige shop aan vernieuwing toe en heb je geen zin om eerst bijna een jaar te wachten tot je shop daadwerkelijk live gaat? Neem dan gerust eens contact met ons op, zodat we je meer kunnen vertellen over onze nieuwe aanpak.