Categorieën
Algemeen nieuws

ReCap: Imagine Commerce Las Vegas 2015

Het was weer een super bijzondere week, vorig jaar bezocht ik voor de eerste keer Imagine in Las Vegas. Ook dit jaar was ik weer namens Guapa van de partij.

Imagine Commerce

Imagine Commerce heet het event nu, in tegenstelling tot Magento Imagine hoe het event voorheen genaamd was. Eén van de gevolgen van de overname van Magento door eBay Enterprise. Magento heeft duidelijk een prominente plek veroverd binnen hetgeen eBay Enteprise aan diensten te bieden heeft. Binnen eBay enterprise wordt een scala aan diensten aangeboden, te weten: een commerce platform, order management software, de operatie (fulfilment en klantenservice), marketing en een agency service. Al deze diensten maakt eBay enterprise met recht een full service e-commerce aanbieder voor het midden en top segment.

Locatie: the Wynn

Deze vijfde editie werd gehouden in the Wynn in Las Vegas. Meer dan 2500 “”Magento”” e-commerce professionals van over de hele wereld (40 landen) kwamen bijeen in the Wynn, niet dat je er veel van merkte, zo machtig groot is dit resort… Tijdens een van de keynotes werden wij verbaasd door de manier waarop de oprichter Steve Wynn in eerste instantie met potlood en papier dit resort voor het eerst vorm gaf. Inmiddels bestaat het resort uit 2 hotels (Wynn & Encore) dat in totaal meer dan 8.2 miljard dollar heeft gekost. Niet zo gek als u zich bedenkt dat er dagelijks meer dan 12.000 man aan personeel rondloopt.

Waarom deelnemen aan Imagine?

De reden dat wij ook dit jaar weer aanwezig waren is weer ruimschoots bevestigd. Het is van belang om deel te nemen aan een event waarbij iedereen die van belang is in de industrie aanwezig is. Kortom je netwerk uitbouwen, geïnspireerd worden door vakgenoten en dus voorop blijven lopen in de branche.

eBay enterprise volgens Forrester

Op gebied van e-commerce platformen is de leiding in handen van Demandware, hybris IBM en Oracle volgens Forrester. Bij Forrester hebben ze gekeken naar gebruiksvriendelijkheid van de pakketten, de uitbreidbaarheid, de intergratie mogelijkheden en de strategie op gebied van innovatie. eBay enterprise volgt de top 4 op de voet samen met Intershop. Vooral op het gebied van B2B liggen er de komende jaren enorme kansen en hierin voorziet eBay enterprise met hun pakket aan diensten en oplossingen.

Magento is schaalbaar

Magento wordt vaak gezien als een zware installatie. Tijdens Imagine hebben we indrukwekkende cijfers gezien die het tegendeel bewijzen en laten zien wat men op dit moment kan realiseren met Magento Enterprise. Eén van de grootste klanten werd als voorbeeld genomen met de volgende indrukwekkende cijfers:

Eén magento installatie en…
* 100K gelijktijdige shoppers
* 100 gelijktijdige admin users
* 15M+ SKU’s (unieke artikelen)
* 2800 orders in 1 minuut
* 7 verschillende merken
* 65 shops over de gehele wereld
Pretty impressive, right?

Magento connect in een nieuw jasje

Zoals waarschijnlijk iedereen die met Magento werkt weet bestaat er op dit moment al een versie van Magento connect. Een marktplaats voor allerhande diensten en extensies die u kunnen helpen Magento nog verder te benutten. Tijdens Imagine Commerce 2015 is ons een tipje van de sluier opgelicht en kon de wereld alvast kennis maken met de nieuwe versie van Magento connect welke in de loop van 2015 zal worden gelanceerd.

Own your own Channel

Ter afsluiting van deze recap van Imagine Commerce 2015 wil ik nog even de quote aanhalen die Craig Hayman gebruikte tijdens de opening:

“”Own your own channel””