Categorieën
Cultuur

De Core Values van Guapa

Core wattes? Core values! De waarden die jouw organisatie definiëren. Hoe je iets doet, waarom je iets doet, wanneer je iets doet en hoe je met elkaar omgaat. Als je het goed doet, valt dit terug te leiden naar je core values. En het wordt helemaal fantastisch wanneer je bij collega’s, zonder dat zij er bewust over nadenken, de core values terugvindt in al hun handelen. En dat mijn collega’s die core values ademen, dat heb ik in mijn eerste vier weken zeker ontdekt!

Allereerst even kort voorstellen. Mijn naam is Roy Steunebrink. Ik ben 27 jaar en ik woon in Groningen. Vier weken geleden ben ik bij Guapa E-commerce begonnen als Customer Success Manager. De afgelopen vier weken zaten vol met nieuwe ervaringen, learnings en toffe dingen doen.

De nieuweling zijn

Als nieuweling binnen een bedrijf word je ondergedompeld in een onbekende omgeving. Dit was voor mij zeker niet anders. Tijdens deze beginperiode heb ik vooral gekeken naar de cultuur en of ik daar wel bij zou passen (spoiler: JA!).

Het mooie van de nieuweling zijn in een bedrijf is dat je echt kan ervaren hoe de kernwaardes leven binnen een organisatie. Door een frisse blik en het nog eigen moeten maken van de kernwaardes ben je in het begin nog redelijk objectief. Daarom probeer ik in die objectieve periode altijd te kijken naar waarom iets op een bepaalde manier gedaan wordt. Dit zorgt ervoor dat je de waarom gaat analyseren en deze vervolgens wel of niet kan linken aan de core values die een bedrijf voor zichzelf geformuleerd heeft.

De Core Values

Binnen Guapa staan een vijftal core values centraal die ons als team en bedrijf definiëren. Deze core values zijn:

 • Streven naar perfectie
 • Genieten van wat je doet
 • Samen gave dingen doen
 • Vooroplopen in techniek
 • Open en eerlijk handelen

Mocht je wat meer achtergrondinformatie willen hebben over onze core values, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op onze website onder het kopje cultuur.

Een nieuwe werkwijze

Mijn eerste kennismaking met de Guapa werkwijze was vier weken voordat ik hier begon met werken. Ik ontving namelijk een e-mail dat mijn onboarding traject klaarstond in Bamboo. Dit was bedoeld voor mijn eerste twee weken bij Guapa en bevatte onder andere informatie over Scrum, iets waar ik mee bekend was maar nog nooit mee gewerkt had. Ik vond het daarom verstandig om mij hierop voor te bereiden. Geen overbodige luxe, want op dag 1 stond ik al bij twee ‘stand-ups’, had ik een ‘scrumbord’ voor mijn neus, maakte ik kennis met alle projecten in de huidige ‘sprint’ en ontmoette ik de diverse ‘scrum teams’.

‘t Begin is altijd lastig

In de beginfase van je nieuwe job heb je meestal veel vragen. Dat was voor mij niet anders. Lastig is dat je dan vaak nog niet weet bij wie je wat kan vragen, of je een vraag überhaupt wel kan stellen of dat wordt verwacht dat je iets gewoon al weet of zelf uitzoekt. Uiteraard is dit een dunne lijn, want wanneer je solliciteert op een bepaalde functie mag verwacht worden dat je ook enige kennis meeneemt. Maarja, waar ligt die grens?

Toegankelijkheid is hierbij cruciaal. Het moet namelijk niet ‘eng’ zijn om op collega’s af te durven stappen als je een vraag hebt. Bij Guapa was het zeker niet eng! Want iedereen is hier trots op wat ze doen en ze genieten ook van wat ze doen. Dit zorgt ervoor dat ze je heel graag vertellen over datgene wat ze hebben gebouwd en zonder problemen voorzien van uitleg. En omdat ze bij Guapa het liefst gave dingen samen doen, is er altijd iemand waar je terecht kan met je vragen (of om een potje Fifa tegen te spelen!).

Vooroplopen in techniek

Wat vandaag bedacht wordt kan morgen weer achterhaald zijn. Dit is iets wat je de mensen van Guapa vaak zult horen zeggen. Het geeft aan dat wij zien en weten hoe snel nieuwe technieken elkaar opvolgen in de e-commerce wereld. En omdat dit niet alleen werk voor ons is, maar ook hobby, zijn we graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Of nog beter: we bouwen ze zelf.

Om zelf te kunnen bouwen is bij Guapa Time To Learn (T.T.L) opgezet. Elke werkdag heb je twee uur van de dag om geheel naar eigen inzicht in te vullen met cursussen, projecten, lezingen of etc. om jezelf te ontwikkelen. En als je de waarom achter al deze dingen analyseert? Dan zie je de core values genieten van wat je doet, samen gave dingen doen en vooroplopen in techniek hier volledig in terugkomen.

Samen gave dingen doen

Is het dan alleen maar serious business bij Guapa? Zeker niet. Er is volop ruimte voor een potje Fifa of tafelvoetbal. We lunchen gezamenlijk en drinken aan het einde van de dag graag een biertje.

Kan het nog beter? Hold my beer. Ook een 3-daags teamuitje naar Milaan, omdat we graag samen gave dingen doen, staat op de planning!

Maar het belangrijkste is natuurlijk het bedenken, bouwen en doorontwikkelen van succesvolle en robuuste Magento E-commerce platformen. Waarom? Omdat dat gewoon het tofste is wat je kan doen!

Misschien ook bij ons werken?

Ga naar

Core wattes? Core values! De waarden die jouw organisatie definiëren. Hoe je iets doet, waarom je iets doet, wanneer je iets doet en hoe je met elkaar omgaat. Als je het goed doet, valt dit terug te leiden naar je core values. En het wordt helemaal fantastisch wanneer je bij collega’s, zonder dat zij er bewust over nadenken, de core values terugvindt in al hun handelen. En dat mijn collega’s die core values ademen, dat heb ik in mijn eerste vier weken zeker ontdekt!

Allereerst even kort voorstellen. Mijn naam is Roy Steunebrink. Ik ben 27 jaar en ik woon in Groningen. Vier weken geleden ben ik bij Guapa E-commerce begonnen als Customer Success Manager. De afgelopen vier weken zaten vol met nieuwe ervaringen, learnings en toffe dingen doen.

De nieuweling zijn

Als nieuweling binnen een bedrijf word je ondergedompeld in een onbekende omgeving. Dit was voor mij zeker niet anders. Tijdens deze beginperiode heb ik vooral gekeken naar de cultuur en of ik daar wel bij zou passen (spoiler: JA!).

Het mooie van de nieuweling zijn in een bedrijf is dat je echt kan ervaren hoe de kernwaardes leven binnen een organisatie. Door een frisse blik en het nog eigen moeten maken van de kernwaardes ben je in het begin nog redelijk objectief. Daarom probeer ik in die objectieve periode altijd te kijken naar waarom iets op een bepaalde manier gedaan wordt. Dit zorgt ervoor dat je de waarom gaat analyseren en deze vervolgens wel of niet kan linken aan de core values die een bedrijf voor zichzelf geformuleerd heeft.

De Core Values

Binnen Guapa staan een vijftal core values centraal die ons als team en bedrijf definiëren. Deze core values zijn:

 • Streven naar perfectie
 • Genieten van wat je doet
 • Samen gave dingen doen
 • Vooroplopen in techniek
 • Open en eerlijk handelen

Mocht je wat meer achtergrondinformatie willen hebben over onze core values, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op onze website onder het kopje cultuur.

Een nieuwe werkwijze

Mijn eerste kennismaking met de Guapa werkwijze was vier weken voordat ik hier begon met werken. Ik ontving namelijk een e-mail dat mijn onboarding traject klaarstond in Bamboo. Dit was bedoeld voor mijn eerste twee weken bij Guapa en bevatte onder andere informatie over Scrum, iets waar ik mee bekend was maar nog nooit mee gewerkt had. Ik vond het daarom verstandig om mij hierop voor te bereiden. Geen overbodige luxe, want op dag 1 stond ik al bij twee ‘stand-ups’, had ik een ‘scrumbord’ voor mijn neus, maakte ik kennis met alle projecten in de huidige ‘sprint’ en ontmoette ik de diverse ‘scrum teams’.

‘t Begin is altijd lastig

In de beginfase van je nieuwe job heb je meestal veel vragen. Dat was voor mij niet anders. Lastig is dat je dan vaak nog niet weet bij wie je wat kan vragen, of je een vraag überhaupt wel kan stellen of dat wordt verwacht dat je iets gewoon al weet of zelf uitzoekt. Uiteraard is dit een dunne lijn, want wanneer je solliciteert op een bepaalde functie mag verwacht worden dat je ook enige kennis meeneemt. Maarja, waar ligt die grens?

Toegankelijkheid is hierbij cruciaal. Het moet namelijk niet ‘eng’ zijn om op collega’s af te durven stappen als je een vraag hebt. Bij Guapa was het zeker niet eng! Want iedereen is hier trots op wat ze doen en ze genieten ook van wat ze doen. Dit zorgt ervoor dat ze je heel graag vertellen over datgene wat ze hebben gebouwd en zonder problemen voorzien van uitleg. En omdat ze bij Guapa het liefst gave dingen samen doen, is er altijd iemand waar je terecht kan met je vragen (of om een potje Fifa tegen te spelen!).

Vooroplopen in techniek

Wat vandaag bedacht wordt kan morgen weer achterhaald zijn. Dit is iets wat je de mensen van Guapa vaak zult horen zeggen. Het geeft aan dat wij zien en weten hoe snel nieuwe technieken elkaar opvolgen in de e-commerce wereld. En omdat dit niet alleen werk voor ons is, maar ook hobby, zijn we graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Of nog beter: we bouwen ze zelf.

Om zelf te kunnen bouwen is bij Guapa Time To Learn (T.T.L) opgezet. Elke werkdag heb je twee uur van de dag om geheel naar eigen inzicht in te vullen met cursussen, projecten, lezingen of etc. om jezelf te ontwikkelen. En als je de waarom achter al deze dingen analyseert? Dan zie je de core values genieten van wat je doet, samen gave dingen doen en vooroplopen in techniek hier volledig in terugkomen.

Samen gave dingen doen

Is het dan alleen maar serious business bij Guapa? Zeker niet. Er is volop ruimte voor een potje Fifa of tafelvoetbal. We lunchen gezamenlijk en drinken aan het einde van de dag graag een biertje.

Kan het nog beter? Hold my beer. Ook een 3-daags teamuitje naar Milaan, omdat we graag samen gave dingen doen, staat op de planning!

Maar het belangrijkste is natuurlijk het bedenken, bouwen en doorontwikkelen van succesvolle en robuuste Magento E-commerce platformen. Waarom? Omdat dat gewoon het tofste is wat je kan doen!

Misschien ook bij ons werken?

G naar

Core wattes? Core values! De waarden die jouw organisatie definiëren. Hoe je iets doet, waarom je iets doet, wanneer je iets doet en hoe je met elkaar omgaat. Als je het goed doet, valt dit terug te leiden naar je core values. En het wordt helemaal fantastisch wanneer je bij collega’s, zonder dat zij er bewust over nadenken, de core values terugvindt in al hun handelen. En dat mijn collega’s die core values ademen, dat heb ik in mijn eerste vier weken zeker ontdekt!

Allereerst even kort voorstellen. Mijn naam is Roy Steunebrink. Ik ben 27 jaar en ik woon in Groningen. Vier weken geleden ben ik bij Guapa E-commerce begonnen als Customer Success Manager. De afgelopen vier weken zaten vol met nieuwe ervaringen, learnings en toffe dingen doen.

De nieuweling zijn

Als nieuweling binnen een bedrijf word je ondergedompeld in een onbekende omgeving. Dit was voor mij zeker niet anders. Tijdens deze beginperiode heb ik vooral gekeken naar de cultuur en of ik daar wel bij zou passen (spoiler: JA!).

Het mooie van de nieuweling zijn in een bedrijf is dat je echt kan ervaren hoe de kernwaardes leven binnen een organisatie. Door een frisse blik en het nog eigen moeten maken van de kernwaardes ben je in het begin nog redelijk objectief. Daarom probeer ik in die objectieve periode altijd te kijken naar waarom iets op een bepaalde manier gedaan wordt. Dit zorgt ervoor dat je de waarom gaat analyseren en deze vervolgens wel of niet kan linken aan de core values die een bedrijf voor zichzelf geformuleerd heeft.

De Core Values

Binnen Guapa staan een vijftal core values centraal die ons als team en bedrijf definiëren. Deze core values zijn:

 • Streven naar perfectie
 • Genieten van wat je doet
 • Samen gave dingen doen
 • Vooroplopen in techniek
 • Open en eerlijk handelen

Mocht je wat meer achtergrondinformatie willen hebben over onze core values, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op onze website onder het kopje cultuur.

Een nieuwe werkwijze

Mijn eerste kennismaking met de Guapa werkwijze was vier weken voordat ik hier begon met werken. Ik ontving namelijk een e-mail dat mijn onboarding traject klaarstond in Bamboo. Dit was bedoeld voor mijn eerste twee weken bij Guapa en bevatte onder andere informatie over Scrum, iets waar ik mee bekend was maar nog nooit mee gewerkt had. Ik vond het daarom verstandig om mij hierop voor te bereiden. Geen overbodige luxe, want op dag 1 stond ik al bij twee ‘stand-ups’, had ik een ‘scrumbord’ voor mijn neus, maakte ik kennis met alle projecten in de huidige ‘sprint’ en ontmoette ik de diverse ‘scrum teams’.

‘t Begin is altijd lastig

In de beginfase van je nieuwe job heb je meestal veel vragen. Dat was voor mij niet anders. Lastig is dat je dan vaak nog niet weet bij wie je wat kan vragen, of je een vraag überhaupt wel kan stellen of dat wordt verwacht dat je iets gewoon al weet of zelf uitzoekt. Uiteraard is dit een dunne lijn, want wanneer je solliciteert op een bepaalde functie mag verwacht worden dat je ook enige kennis meeneemt. Maarja, waar ligt die grens?

Toegankelijkheid is hierbij cruciaal. Het moet namelijk niet ‘eng’ zijn om op collega’s af te durven stappen als je een vraag hebt. Bij Guapa was het zeker niet eng! Want iedereen is hier trots op wat ze doen en ze genieten ook van wat ze doen. Dit zorgt ervoor dat ze je heel graag vertellen over datgene wat ze hebben gebouwd en zonder problemen voorzien van uitleg. En omdat ze bij Guapa het liefst gave dingen samen doen, is er altijd iemand waar je terecht kan met je vragen (of om een potje Fifa tegen te spelen!).

Vooroplopen in techniek

Wat vandaag bedacht wordt kan morgen weer achterhaald zijn. Dit is iets wat je de mensen van Guapa vaak zult horen zeggen. Het geeft aan dat wij zien en weten hoe snel nieuwe technieken elkaar opvolgen in de e-commerce wereld. En omdat dit niet alleen werk voor ons is, maar ook hobby, zijn we graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Of nog beter: we bouwen ze zelf.

Om zelf te kunnen bouwen is bij Guapa Time To Learn (T.T.L) opgezet. Elke werkdag heb je twee uur van de dag om geheel naar eigen inzicht in te vullen met cursussen, projecten, lezingen of etc. om jezelf te ontwikkelen. En als je de waarom achter al deze dingen analyseert? Dan zie je de core values genieten van wat je doet, samen gave dingen doen en vooroplopen in techniek hier volledig in terugkomen.

Samen gave dingen doen

Is het dan alleen maar serious business bij Guapa? Zeker niet. Er is volop ruimte voor een potje Fifa of tafelvoetbal. We lunchen gezamenlijk en drinken aan het einde van de dag graag een biertje.

Kan het nog beter? Hold my beer. Ook een 3-daags teamuitje naar Milaan, omdat we graag samen gave dingen doen, staat op de planning!

Maar het belangrijkste is natuurlijk het bedenken, bouwen en doorontwikkelen van succesvolle en robuuste Magento E-commerce platformen. Waarom? Omdat dat gewoon het tofste is wat je kan doen!

Misschien ook bij ons werken?

Ga naar https://www.guapa.nl/vacatures/