Categorieën
Magento Nieuws

Magento 1 migratie naar Magento 2; de Business keuzes.

Het is inmiddels alom bekend dat Magento te kennen heeft gegeven nog achttien maanden (inmiddels bijna zeventien), Magento 1 te gaan ondersteunen. Dit is voor velen niets nieuws, omdat Magento 2 aan het einde van 2015 het levenslicht al zag. Nu is natuurlijk de grote vraag.. Ga ik updaten, upgraden of migreren naar Magento 2?

Zoektocht naar de juiste keuze

Is Magento 1 geschikt gebleken voor jouw online activiteiten? Dan is de kans groot dat Magento 2 hier een grote verbetering in kan betekenen. Magento 2 is in vele opzichten stabieler, sneller en makkelijker uit te breiden dan Magento 1. Ook heeft het alles in zich om schaalbaar mee te groeien met de groei van jouw business. Als Magento de geschikte basis is voor de ambities, dan is er natuurlijk nog de keuze voor Magento open source of commerce. Gelukkig gaat deze keuze in vele gevallen (veel) verder dan alleen het kostenplaatje. Ben je benieuwd naar de verschillen? Of wil je weten wat Magento 2 commerce je extra te bieden heeft ten opzichte van de open source variant? Plan vrijblijvend een demo in.

Magento On-premise of P.A.A.S.?

Schrik niet van het vakjargon, want de vraag in deze is eigenlijk simpel: welke Magento oplossing past het beste bij de behoeftes die er zijn in jouw organisatie?

Magento 2

Wanneer je meer op zoek bent naar een schaalbare oplossing die mee kan groeien met jouw bedrijf, is een open source platform de enige juiste keuze. Het biedt de mogelijkheid flexibel te blijven in het doorvoeren van nieuwe wensen en behoeften die (bijvoorbeeld) tijdens deze groei zijn ontstaan. Lees meer over Magento.

Magento 2 Commerce Cloud (P.A.A.S.)

Wil je dat er wordt gezorgd voor automatische updates, geen keuzestress over hosting en weten welke tools nodig zijn om je platform goed te monitoren? Dan is Magento Cloud een goede optie. Magento zorgt in de basis voor alles. Een hosting omgeving, de juiste tools en het Magento 2 platform. Kortom, vrijheid in de techniek en het gemak van one-stop shopping. Wil je meer weten over Magento Cloud?

Magento 2 On-premise

Magento wordt ook geleverd als platform dat vervolgens te installeren is op een hosting naar keuze. Kies je ervoor om het zelf te hosten op AWS of ga je liever voor een samenwerking met een hostingpartner zoals Byte (Hypernode)? Wat je ook kiest, Magento levert support op de core van hun product, waarbij de door jullie gekozen partner ervoor zorgt dat updates en support naadloos zal aansluiten op jullie behoeften. Dat geldt echter alleen als je ervoor kiest om een Magento commerce licentie af te nemen. Magento open source kan een prima business keuze zijn echter bieden ze dan vervolgens vanuit Magento geen support en ben je dus volledig aangewezen op je partner en de community.

Nog geen keuze kunnen maken?

Meer weten over de diverse opties die Magento 2 te bieden heeft? En vind je het lastig om een keuze te maken? Plan dan vandaag nog een online demo in.

Dan rest alleen nog een antwoord op de vraag in de titel van deze blog: Magento 1 updaten, upgraden of migreren naar Magento 2?

Support Magento 1

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt tussen de opties die Magento 2 Commerce je te bieden heeft kun je op je gemak kijken welk pad je kan bewandelen naar het uiteindelijke doel. Wat in onze ogen altijd belangrijk is, is support voor je huidige Magento 1 omgeving. Iets nieuws heb je niet binnen een week en je wilt er niet op achteruit gaan. Support op je huidige Magento 1 omgeving is daarom onmisbaar. Gelukkig kun je bij ons terecht voor onze unieke Intensive Magento Support aanpak.

Updaten of upgraden

Dit zijn natuurlijk twee verschillende woorden met dezelfde uitkomst. Zorg ervoor dat je altijd up-to-date blijft met patches en upgrades. Je kunt het je namelijk niet permitteren om dit niet te doen. Uitstellen zorgt er vaak voor dat de kosten onnodig hoog kunnen worden en de risico’s die je loopt op hacks en datalekken worden met de dag groter. Kortom, update je Magento 1 en 2 platform altijd zo snel mogelijk. Upgrade ook als er een nieuwe versie uitkomt zodra je partner aangeeft dat deze versie stabiel genoeg is. Helaas is het niet mogelijk de stap van Magento 1 naar 2 te realiseren middels een patch of update. Magento 1 zal dus volledig moeten worden gemigreerd naar Magento 2.

Migreren naar Magento 2

Het lijkt een makkelijke opdracht: “”migreer mijn huidige Magento 1 omgeving naar een nieuw Magento 2 platform.”” Helaas is het niet zo eenvoudig. Het is in de basis namelijk een volledig ander platform. Het is hetzelfde als een switch maken naar een ander pakket. Er moet worden geëxporteerd, worden bewerkt en weer worden geïmporteerd. Weeg goed af wat de toegevoegde waarde is van alle data die mee moet. Soms wegen de kosten en de energie niet op tegen de uiteindelijke voordelen die je er van kunt hebben. Ben je benieuwd naar hoe een dergelijke ‘technische’ migratie in zijn werk gaat? Lees dan ons blog Migratie Magento 1 naar Magento 2.

Ben je er al uit?

Ben je er op basis van deze blog nog niet helemaal uit wat nu de juiste keuze is voor jouw situatie of business case? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en plan een eerste online kennismaking in met één van onze e-commerce consultants. Ook kun je een demo aanvragen met ons Customer Success team of gewoon even kennis komen maken onder het genot van een kop koffie (of thee).