Categorieën
Magento Nieuws

Even voorstellen: Pascal Sopacua

Hallo daar, mijn naam is Pascal Sopacua. Ben 27 jaar oud en ik kom uit Zwolle (Mooiste stad van Nederland)!
Sinds 3 April 2017 ben ik begonnen aan mijn nieuwe uitdaging bij Guapa. Voordat ik bij Guapa kwam werken was ik werkzaam bij Right Amount of Weird in Harderwijk, waar ik me vooral bezig hield met Backend PHP Development met Laravel. Ik was al een tijdje met Guapa in gesprek om misschien bij hen te komen werken en zo nodigde de development manager mij op een gegeven moment uit voor de Guapa LAN en stelde voor om een dag mee te komen draaien. In mijn jongere jaren gamede ik op online competitief niveau, dus leek het mij zeker leuk om op de uitnodiging in te gaan en te accepteren. Zo doende gingen de dagen voorbij en voordat ik het wist was het zover, Guapa LAN, maar eerst een dag mee draaien met het team.

Die meeloop dag vond ik hartstikke leuk, rondje op de werkvloer, de werkprocessen die ze hier hanteren zijn top en de mensen zijn allemaal hartstikke aardig. Ik mocht gelijk de diepte in door een verse Magento 2 Enterprise te installeren en een extensie schrijven die de bestanden + bestandsrechten van de Magento 2 installatie kon inspecteren op bijv. extra veiligheid.

Als doorgewinterde PHP programmeur ging ik aan de slag en kon ik mijn weg direct goed vinden in Magento. De extensie werd ingeladen en het gaf een lijst van de bestanden, mappen & rechten in de root weer in de backend van Magento 2. Helaas de dag zit er alweer op, dus was het tijd voor Guapa LAN!

De computers werden uit de auto’s en de gaming hardware (toetsenborden, muizen, headset’s etc) uit de tassen gehaald. Binnen no-time waren de computers ingesteld om tot diep in de nacht een onderlinge competitie te houden in het spel Counter-Strike: Global Offensive. Geen 5on5’s maar 1on1’s met een competitie bracket erachter, de prijs? EER & Plezier! Oké er was een kleine prijs, dat geen invloed had op je spel. De prijs die je kon winnen was, als jij de meeste punten had in het raden van de uitslagen tussen de spelers, de pot! Iedereen legt 5 euro in en degene die alle matches het beste voorspeld heeft, heeft de pot gewonnen (Helaas, wel alle matches gewonnen **ego streling**, maar het voorspellen van de matches…. laten we daar maar niet over beginnen!).

Goed! Genoeg verteld hoe ik in dienst ben gekomen bij Guapa, want je vraagt je natuurlijk af; maar wat ga jij doen bij Guapa? Nou heel leuk! Bij Guapa ga ik mijn kennis en kunde in PHP inzetten en mij verder verdiepen in Magento 2 Enterprise. Ik kan mij eindelijk verdiepen in dit e-commerce pakket en kan mijn kennis en kunde hier nog beter in toepassen.

Waar ik vooral van onder indruk ben geraakt, is de manier waarop we hier te werk gaan. SCRUM, StandUps, Teamsessie’s, Git flow etc. je wordt heel nauw bij de klanten en het bedrijf betrokken!

Daar wordt ik zelf heel enthousiast van en het motiveert mij juist om nog beter te worden als programmeur!

Mede hierdoor zie ik een enorme uitdaging voor me. Om mijzelf nog beter te ontwikkelen op programmeer gebied. Zoals een echte Guapaiaan het zou zeggen: Ik zie een mooie tijd tegemoet waarbij ik samen met het team (waaronder klanten) gave dingen ga doen!