Categorieën
Magento Nieuws

Even voorstellen: Ruthger Idema

Hoi! Mijn naam is Ruthger Idema, 25 jaar oud en ben woonachtig in Emmen (Drenthe). Ik woon sinds dit jaar samen met mijn vriendin Demi.

Mijn passie voor web development is ontstaan op de leeftijd van 12 (Toen de term ‘DHTML’ nog hip was!). Begonnen met HTML en CSS, 4 jaar later met PHP. Al snel sloeg de interesse daarna over in “E-commerce”. Diverse Prestashops en OScommerce webshops opgetuigd en bijna alle facetten van een webshop bestudeerd.

Mijn kennismaking met Magento

In 2011 kreeg ik samen met mijn compagnon het idee om meerdere webshops te starten in verschillende niches. Om het geheel centraal te houden zag ik de noodzaak van een multistore omgeving. Dit kwam door de manier waarop Coolblue te werk ging, dat moesten wij ook kunnen!

{{cta(‘b54283a5-a9ee-4bd9-8afe-a36bf12980f4′,’justifycenter’)}}

In de zoektocht naar het juiste software pakket kwam ik al gauw in aanraking met Magento. Na enkele testen te hebben gedraaid hebben wij besloten het plan doorgang te laten vinden en zijn wij eind 2011 begonnen.

De orders begonnen al gauw binnen te druppelen en 24 maanden later zaten we al op 45 verschillende webshops. En dat in één installatie! Door de modulaire opbouw van Magento konden we eenvoudig extensies toevoegen zonder opnieuw het wiel uit te hoeven vinden.

Vanaf dat moment heeft Magento mij overtuigd: dit is hét softwarepakket voor e-commerce organisaties die willen groeien.

In 2015 hebben wij de webshops van de hand gedaan en ben ik in loondienst gegaan bij Witjes Verzendhuis (als enige developer), een grote webshop voor dierenbenodigdheden. Daar heb ik diverse applicaties rondom Magento ontwikkeld, waaronder een gigantisch snelle ‘verzend hub’ die resulteerde in een besparing van enkele minuten per order.

Naar eigen zeggen heb ik, om met HR-termen te gooien, een goede ‘helikopterview’ ontwikkeld op het gebied van e-commerce.
En dan Guapa..

Om mijzelf te kunnen ontwikkelen en nog meer de technische kant van Magento op te gaan heb ik besloten om in te gaan op de uitnodiging van Guapa voor een gesprek! Onder andere omdat ik deze naam diverse malen voorbij heb zien komen op onder andere Emerce en partnerpagina’s van onder andere ROBIN en de webwinkel vakdagen. Het track record gaf de doorslag.

Na een zeer prettig gesprek en een leerzame meeloop middag (+ VrijMibo!) heb ik besloten om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

{{cta(‘b0655b8c-76f3-41ac-a730-e843d11de197′,’justifycenter’)}}

Ik heb erg veel zin in deze nieuwe kans bij dé Magento Enterprise ontwikkelaar van Nederland. Ik wil het team bedanken voor deze mogelijkheid en ik ga er alles aan doen om er een groot succes van te maken!

 

Ruthger