Categorieën
Magento Nieuws

Magento BI: Data is the new oil

Na de overname van RJ Metrics door Magento zou het een kwestie van tijd zijn voordat ook het Magento platform toegang zou hebben tot betere statistieken en rapporten. Tijdens Imagine 2017 was het ook geen verrassing dat Magento ‘Business Intelligence’ introduceerde. Een toevoeging waar wij enorm enthousiast over zijn.

Ook bij Magento zijn ze bewust van het feit dat ‘Data is the new oil’. Daarom komt Magento met drie data oplossingen voor elke ondernemer.

In update 2.2. vind je al een basis data tool genaamd ‘Advanced reporting’. Hiermee krijg je de 25 meest gebruikte rapporten tot je beschikking. Ideaal om te begrijpen wat data voor je kan doen. De data op zich zorgt namelijk niet voor groei. Het is wat je met de data gaat doen!

Heb je meer informatie nodig om de juiste keuzes te kunnen maken? Dan ben je klaar voor Magento Business Intelligence! Magento BI is ontstaan na de overname van RJ Metrics en geeft je nog meer inzicht in je data. Er zijn twee verschillende versies. Magento BI Essentials en Magento BI Pro. Voordat we kijken naar de verschillen eerst meer informatie over de basis van Magento BI.

De basis

Magento BI is een extern platform waarbij je data van verschillende kanalen kunt inladen. Het repliceert de data en zet het door naar een apart data warehouse systeem. Daarna wordt het omgezet en geoptimaliseerd zodat je er analyses op kan loslaten en rapporten kan maken. Het platform is compleet te personaliseren. Je kunt gebruikers toevoegen, zelf rapporten maken en deze automatiseren. De mate waarin je het platform kan personaliseren ligt wel aan de versie.

Koppelingen

In Magento BI kun je verschillende data inladen zodat je verbanden gaat zien waardoor je de makkelijker keuzes kan maken. In de Magento Essentials versie kun je Magento met Google Analytics koppelen. Kies je voor Pro dan kun je nog meer data integreren.


Mogelijkheden koppelingen Magento Pro

Magento Essentials versus Pro

Met Magento BI Essentials kun je de data vanuit Magento koppelen aan de data vanuit Google Analytics. Daarbij krijg je 5 verschillende dashboards waarmee je maar liefst 75 verschillende rapporten kan maken. Daarnaast kun je deze dashboards delen met 10 verschillende collega’s of stakeholders.

De verschillende dashboards

Magento BI Essentials start bij 100 dollar per maand en is zeer geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven. Omdat het maandelijks opzegbaar is, is het ook handig als instap richting de pro versie.

Met Magento BI Pro heb je namelijk ongelimiteerde toegang tot alles. Koppel je ERP systeem, e-mail marketing platform, Salesforce en je POS systeem voor de meest complete data. Kies je voor Pro dan wordt je begeleid door specialisten om alles uit je data te halen. Je kunt de meest geavanceerde dashboards in elkaar zetten. Maak bijvoorbeeld een dashboard speciaal voor de directie. Geef ze toegang met een van de 20 logins en zo hebben ze real time informatie hoe het ervoor staat. Maak cohort analyses, voeg verschillende metrics toe en maak je eigen rapporten. Kom je er niet uit? Je kunt altijd advies vragen aan de specialisten. De Magento Pro versie is verkrijgbaar vanaf 6000 dollar per jaar.

Customer Retention Dashboard

Gratis 7 dagen proberen

Ben je enthousiast en wil je Magento BI Essentials eens beter bekijken? Maak dan gebruik van deze 7-daagse gratis trial: https://magento.com/products/business-intelligence/essentials

Meer weten over hoe je moet starten met Magento BI, de verschillende dashboards en het maken van rapporten? Hou dan de social media van Guapa in de gaten!