Categorieën
Magento Nieuws

Magento Commerce Cloud

Magento Commerce Cloud
Naast Magento Open Source en Magento Commerce op On-Premise basis heeft Magento nog een andere optie namelijk: Magento Commerce Cloud. Deze cloud versie biedt een totaalpakket voor elke merchant. Benieuwd of Magento commerce cloud ook iets voor jou is? Kom met ons in contact.

Verschil tussen Cloud en On-Premises
De licenties van Magento zijn van oudsher gebaseerd op On-Premise. Dit houdt in dat je alle functionaliteiten die je nodig hebt om live te gaan met de webshop zelf kan kiezen en beheren. Magento heeft met de Magento Commerce Cloud gekozen voor een PaaS oplossing. Daarmee blijft het grote voordeel van Magento overeind namelijk dat de broncode open source is en je deze kunt uitbreiden en aanpassen met maatwerk oplossingen en plug-ins.


Bron: Magento

Geen SaaS maar PaaS
De Magento Cloud editie is gebaseerd op een PaaS (Platform-as-a-Service) platform. Dit is geen spelfout maar een andere benadering dan een SaaS (Software-as-a-Service) platform. Dit PaaS platform zorgt ervoor dat functionaliteiten zoals toegang tot de broncode en het kunnen aanpassen naar de wens van de klant behouden blijft. Dit is maar gelimiteerd of voor sommige onderdelen zelfs helemaal niet mogelijk op een SaaS platform.


Bron: Magento

Wat is Magento Commerce Cloud?
Magento Commerce Cloud, oftewel de Cloud editie bestaat uit verschillende ‘bouwstenen’ en maakt gebruik van een PaaS platform. Zo heb je met het Pro plan toegang tot Fastly, performance tools zoals New Relic en Blackfire, Magento Business Intelligence, Hosting, 24/7 support en natuurlijk toegang tot de Magento 2 Commerce editie.


Bron: Magento

Starter versus Pro
Magento heeft gekozen om de cloud editie aan te bieden via twee verschillende versies. Een basis versie genaamd ‘Starter’ en de ‘Pro’ versie dat vooral geschikt is voor grote bedrijven die direct toegang willen hebben tot het totaalpakket.

Magento Commerce Cloud Starter
Magento Commerce Cloud Pro

Magento Commerce Editie

  • Toegang tot alle Commerce functionaliteiten

Magento Commerce Editie

  • Toegang tot alle Commerce functionaliteiten

Cloud Hosting & Deployment

  • Op PaaS gebaseerde productie, staging en development omgeving
  • Fastly Content Delivery Network (CDN) en DDoS bescherming
  • Gebruik van New Relic APM Pro en Blackfire.io Enterprise

Cloud Hosting & Deployment

  • Op PaaS gebaseerde productie, staging en development omgeving
  • Fastly Content Delivery Network (CDN) en DDoS bescherming
  • Gebruik van New Relic APM Pro en Blackfire.io Enterprise

24×7 Support

24×7 Support

 

Business Intelligence

 

High Availability Infrastructure

 

Dedicated Hardware

 

Dedicated Launch Manager

Vanaf $1,999 per maand

Vanaf $3,399 per maand

De prijzen voor de verschillende pakketten worden berekend op basis van o.a. online omzet.
Wil je weten wat de Magento Commerce Cloud editie daadwerkelijk kost voor je business case, neem dan contact met ons op.

 

De functionaliteiten

Zoals aangegeven bestaat de Cloud editie uit een aantal verschillende elementen.

Magento Commerce Core functionaliteiten
Kies je voor Magento Commerce Cloud dan krijg je direct toegang tot alle functionaliteiten van de Commerce editie. En dat worden er met elke update steeds meer.  Lees onze blog over de nieuwe B2B suite.

Fastly
Wil je bescherming tegen DDoS aanvallen en zorgen dat gevoelige data veilig blijft? Dan is Fastly het antwoord. Dit real-time Content Delivery Network onderzoekt constant het verkeer naar de webshop om problemen te voorkomen.

New Relic AMP Pro
Deze applicatie is een tool om de algemene performance te meten. Het beste is om New Relic altijd op de achtergrond te laten draaien om non-stop statistieken te verzamelen. Van je server tot aan je webshop.

Blackfire.io Enterprise
Zodra je in de statistieken van New Relic minder fijne resultaten ziet dan kun je met Blackfire hier op inzoomen. Het biedt specifieke performance monitoring van de PHP code.

Hosting
De hosting van de Magento Commerce Cloud wordt verzorgd door Amazon Web Services. AWS biedt wereldwijde ondersteuning. Daarnaast kun je makkelijk opschalen en staan ze hoog aangeschreven omtrent betrouwbaarheid en performance.

Magento Business Intelligence
Kies je voor de Pro versie van de Cloud editie dan krijg je toegang tot BI Essentials. Daarmee kun je Magento en Google Analytics koppelen om zo maar liefst 75 rapporten te maken.

Dedicated Launch Manager
Magento zorgt voor een Launch Manager die je begeleidt tussen de start van de licentie en het daadwerkelijk live gaan van de webshop. Deze service biedt Magento alleen aan bedrijven met een Pro versie.

24/7 support
Het grote voordeel van het Cloud model is dat je voor vragen over de diverse elementen terecht kan bij één support center. Behalve bij support vragen over problemen op de webshop. Daarvoor kun je alleen terecht bij de Magento partner.

Bron: Magento

Upgrades and Patches
Magento Commerce cloud is gebaseerd op een gedeelde verantwoordelijkheid betreft de veiligheid van het platform.

Bron: Magento
Ook bij Magento Commerce Cloud ligt de verantwoordelijkheid qua veiligheid van het Commerce platform bij de merchant. Het is belangrijk om software en veiligheidspatches zo snel mogelijk te implementeren. Magento onderhoud de veiligheid van de overige infrastructuur.

Geldbesparing
Vind je het niet cruciaal dat alles bij één partij ondergebracht is dan kan de kostenbesparing je nog overhalen om te kiezen voor Magento Commerce Cloud. Onderstaande berekening is gemaakt door Magento op basis van een online omzet van 5 – 10 miljoen dollar.

Wil je weten wat jij kan besparen zodra je kiest voor Magento Commerce Cloud? Neem dan zeker contact met ons op.

 

Bron: Magento
Met deze Cloud editie biedt Magento alles wat een merchant nodig heeft om een vliegende start te maken. Omdat alle functionaliteiten een onderdeel zijn van een pakket kun je veel synergie bereiken. Niet alleen in resultaten maar ook bij eventuele problemen. Zo kun je met 24/7 support altijd bij Magento terecht voor vragen over alle functionaliteiten in plaats van dat je elk bedrijf apart moet benaderen. Wil je dus alles bij één partij neerleggen? Dan is de Cloud editie van Magento de beste keus.

Bij het aangaan van een totaalpakket zijn de keuzes al voor je gemaakt. Wil je toch liever je eigen hosting partij kiezen? Dan blijft een Magento Commerce on-premise licentie altijd nog een prima alternatief.

 

Adobe Commerce Cloud

Het pakket, eigenlijk de voortzetting van Magento Commerce Pro, werkt met Adobe Analytics Cloud, Adobe Marketing Cloud en Adobe Advertising Cloud, maar ook met de marktplaats van Amazon. Daarnaast kan desgewenst een omnichannel strategie worden uitgerold.

Veel Magento extensies werken met Adobe Commerce Cloud, een pluspunt omdat er zo’n 300.000 Magento ontwikkelaars zijn.

 

Wrap up
Weten hoe en waarom Magento is uitgeroepen tot leider in het Gartner quadrant voor digital commerce? Enthousiast geworden en wil je meer weten over de mogelijkheden voor jullie onderneming? Neem dan zeker contact met ons op.