Categorieën
Conversie optimalisatie Magento Online marketing

Magento SEO tip 5: Headers, sitemaps en afbeeldingen

Het is weer tijd voor een nieuwe Magento SEO tip! Deze week tip nummer 5: ‘Headers, sitemaps en afbeeldingen’

Header Tags

Header tags, hoe simpel ook, worden vaak vergeten. Wanneer dit vergeten wordt, heeft dit een negatief effect op de SEO. Lees snel verder om te leren hoe u header tags kunt toepassen om uw SEO juist een boost te geven!

Header tags geven aan welke titels en subtitels het belangrijkst zijn. Deze header tags worden weergegeven in de HTML als h1, h2 en h3. Met deze tags weet Google welke teksten er weergegeven moeten worden in de zoekresultaten en welke niet.

{{cta(‘b54283a5-a9ee-4bd9-8afe-a36bf12980f4′,’justifycenter’)}}

Logo
Als eerste is het belangrijk dat u naar de header tag van uw logo kijkt. Deze wordt door de Magento webshop automatisch getagged als h1. Dit heeft geen consequenties voor uw homepage, maar wel voor andere pagina’s in uw webshop. Magento stelt deze h1 tag standaard in op elke pagina in uw shop, aan u dus om dit aan te passen en de SEO een handje te helpen. Zorg ervoor dat alleen het logo op uw homepage als h1 wordt getagged, op overige pagina’s kan deze als h3 worden getagged.

Product- en categoriepagina’s
Stel op productpagina’s de h1 tags in op de productnaam. Deze h1 tag kan vervolgens op de categorie pagina’s worden ingesteld op de categorie naam. Simpel, maar zeer effectief.

Sitemap.xml

Via een sitemap.xml laat u zien waar bepaalde content in uw webshop staat. Een sitemap werkt goed in uw voordeel wanneer de zoekmachines uw webshop indexeren. Een sitemap kunt u aanmaken onder catalogus –> Google Sitemap –> sitemap toevoegen. Kies hier de bestandsnaam (sitemap.xml), pad en winkelzicht. Kies vervolgens opslaan & genereren.

(!) Belangrijk is om na het aanmaken http://www.voorbeeld.nl/sitemap.xml toe te voegen aan uw robots.txt bestand. Doormiddel van een cron-job kunt u ervoor zorgen dat uw sitemap steeds up to date wordt gehouden.

Afbeeldingen

Iets dat vaak over het hoofd wordt gezien zijn de namen van afbeeldingen. Voordat u deze upload raden wij u aan om de bestandsnaam te wijzigen. Verander deze bestandsnaam in iets wat veel betekenis heeft, iets dat aangeeft wat wordt weergegeven in het afbeelding. Bijvoorbeeld: ‘converse-all-stars-high-blue.jpg’  in plaats van ‘afbeelding123.jpg’. Vergeet daarna niet om de afbeelding in de back-end van Magento een passende titel te geven.

{{cta(‘e526798f-6e86-41a5-b4f0-f27f94733478′,’justifycenter’)}}