Categorieën
Magento Nieuws

Magento support bij Guapa E-commerce

Doorontwikkeling vs. ondersteuning van een e-commerce platform

Vaak is Magento support een extra dienst naast het bouwen van een e-commerce platform. Het bouwen en ontwikkelingen van de webshop is dan prioriteit 1, waardoor de support ‘erbij’ wordt gedaan. In de praktijk betekent dit vaak dat issues die met spoed moeten worden opgepakt ten koste gaan van de uren die gereserveerd zijn voor doorontwikkeling.

Zonde, want die doorontwikkeling is juist zo belangrijk. Om die doorontwikkeling dan maar door te laten gaan ontstaat vaak een situatie waarin kleine issues blijven liggen. En juist die issues zorgen op termijn voor frustraties en teleurstellingen.


Resultaatgerichte support voor Magento shops

Is deze situatie voor jou herkenbaar? Dan stellen we je graag voor aan de supportafdeling van Guapa. Op deze afdeling vind je een team van gecertificeerde Magento ontwikkelaars. Hier blijven kleine issues niet liggen en wordt de uitgebreide kennis ingezet om jouw webshop in optimale gezondheid te houden. Elke dag weer.

“Jouw webshop is in goede handen”

Hoe we dat doen? Door ervoor te zorgen dat problemen geminimaliseerd worden en vraagstukken die er zijn zo snel mogelijk aan te pakken. Of het nu gaat om een styling of server issue: niets is ons te gek.

Starten met Magento Support bij Guapa

Bij Guapa volgen we een support traject op basis van drie stappen: de kennismaking, de code-review en het vervolgtraject. Hieronder lichten we de stappen toe, zodat jij weet wat je van onze support mag verwachten.

Stap 1: de kennismaking

Om maar met de deur in huis te vallen: wij geloven in liefde op het eerste gezicht! Daarom nodigen wij jou uit voor een kennismaking. Daarin zullen wij onze supportafdeling aan je voorstellen en het team introduceren wat verantwoordelijk gaat zijn voor het onderhouden van jouw webshop. Dit team bestaat uit gepassioneerde developers die jarenlange kennis hebben binnen Magento, en zich met name hebben gespecialiseerd in het oplossen van bestaande bugs.

Ben je niet in de mogelijkheid om langs te komen? Dan plannen we een videomeeting. Want stiekem is het altijd wel fijn om een gezicht achter een naam te hebben. Toch?

Met wie krijg je te maken?

De contactpersoon voor support bij Guapa is Ruthger Idema. Hij is al zeven jaar bezig met ontwikkelen in Magento en durft te stellen dat hij de meeste ins & outs van Magento 1 en 2 beheerst.

Stap 2: de code-review

Goede code is van essentieel belang voor het draaiende houden en voor het goed kunnen doorontwikkelen van de Magento webshop. Er zijn veel partijen die code opleveren die werkt, maar geen gebruik maken van de (hoge) standaarden die wij hanteren. Dit kan op het eerste gezicht goedkoper lijken, maar als een extensie daarna diverse keren herschreven moet worden is het op de langere termijn vaak veel duurder.

Als wij een code-review doen, doen wij een geautomatiseerd onderzoek (door middel van SonarQube) en een handmatige review (ook wel peer review genoemd). Deze code-review heeft betrekking op de volgende punten:

Best practices

De efficiëntste, minst foutgevoelige manier om een bepaalde taak te volbrengen.

Fouten

We gaan op zoek naar bekende bugs en analyseren de code om te kijken of er mogelijke bugs optreden als de code niet wordt veranderd.

Veiligheid

Veiligheid is zeer belangrijk, zeker omdat vandaag de dag vaak op een geautomatiseerde manier wordt geprobeerd om in te breken in systemen. Wij controleren onder andere op Cross Site Scripting (XSS), mogelijke database lekken en openbare bestanden die niet openbaar mogen staan.Daarnaast controleren wij de aanwezigheid van patches die Magento heeft uitgebracht.

PSR standaarden

Dit zijn standaarden die bedacht zijn door een groep invloedrijke developers. Deze standaarden zorgen, zoals de naam al zegt, voor een standaard in het netjes schrijven van code.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • PSR-2: juist gebruik van de opmaak van de code
  • PSR-4: het juist gebruik maken van namespacing binnen PHP

Nadat wij de code-review hebben gedaan kunnen wij je adviseren over de eventuele vervolgstappen. Moeten we eerst zorgen dat jouw shop naar een technisch goed niveau wordt getild of kunnen we beter bugs per stuk oplossen? Het antwoord op die vragen krijg jij overzichtelijk in een rapport.

Stap 3: het vervolgtraject

Na de code-review gaan we samen bepalen wat het beste vervolgtraject is. Dit traject vullen we in op basis van zogenaamde SLA uren: Service level agreement uren. Deze uren zijn specifiek voor support en zijn vooraf en per sprint te bepalen.

Een sprint bestaat bij Guapa uit een vaste periode van twee weken. Gemiddeld gezien nemen klanten 5 SLA uren per sprint af. Een ticket heeft standaard beschikking over 3 uren. Binnen deze 3 uren proberen wij een oplossing te vinden voor een probleem.

Voorbeelden van een Magento support ticket:

  • Oplossen van een bug van ‘eigen’code
  • Het oplossen van een Magento Core Bug
  • Kleine wijzigingen zoals styling wijzigingen of het toevoegen van een configuratie veld
  • Het installeren van een reeds door Guapa gekeurde extensie met weinig impact

Mocht een ticket meer dan 3 uur nodig hebben dan checken wij altijd met jou of wij extra uren mogen besteden aan de ticket. Heeft een ticket bij voorbaat al meer dan 3 uur nodig dan kan het zijn dat wij, mits je ook sprints afneemt, de ticket vanwege de complexiteit omzetten in een sprinttaak. Ook dit gaat natuurlijk in overleg.

Want goed overleg, daar houden we bij Guapa wel van. Wij zien onze klanten het liefst als collega’s en communiceren het snelste en het efficiëntst als er korte lijntjes zijn tussen de partijen. Wij hebben dan ook de voorkeur om een vast aanspreekpunt te hebben binnen jouw organisatie. Dit kan bijvoorbeeld een e-commerce manager zijn, of een persoon die snel beschikbaar is voor vragen en kennis heeft van de webshop.

Kortom, ben je op zoek, korte lijnen, duidelijke afspraken en directe probleemoplossing? Dan ben je bij Guapa aan het juiste adres voor uitmuntende Magento Support. Wij kunnen niet wachten om jouw webshop naar een hoger niveau te tillen. Ben je klaar voor de volgende stap?

Voor developers

Heb je dit artikel gelezen en denk jij: daar wil ik onderdeel van uitmaken!? Wij hebben altijd ruimte voor nieuwe developers. Bezoek onze vacature pagina of stuur ons een open sollicitatie.