Categorieën
Magento

Nieuwe features Magento 2

Hoewel Magento 2.0 pas over een jaar uit gaat komen, is er al veel opwinding over het nieuwe systeem. Magento 2.0 omvat niet alleen nieuwe functies, zoals de visuele lay-out-editor, maar ook onder de motorkap gaat het drastisch veranderen. Hier alvast een voor proefje op een aantal van de belangrijkste features en functionaliteiten.

Magento nu op Github
De eerste grote verandering die we zien met Magento 2 e-commerce platform, is dat sinds de ontwikkeling versie is uitgebracht hij beschikbaar is op github. Hierdoor kan de gemeenschap Magento meer proactief ontwikkelen en verbeteren. Op dit moment kan iedereen bij de belangrijkste github repository. Iedereen kan dus mee helpen met het toevoegen van nieuwe functies of bug fixen, en een pull verzoek doen. Zo kan iedereen effectief bijdragen aan Magento 2 Core ontwikkeling.

{{cta(‘e526798f-6e86-41a5-b4f0-f27f94733478′,’justifycenter’)}}

Visual Design Editor
Één van de meest interessante en grootste nieuwe features in Magento 2 is de Visual Design Editor. Dit is een “drag & drop” systeem waarmee de layout blokken simpel in elkaar gesleept kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat het ontwikkelen van pagina layouts een stuk makkelijker wordt.

Magento Webshop starten?

Neem snel contact met ons op.

Neem Contact Op

 

Snelheid
Snelheid is altijd een probleem voor Magento geweest, het is vaak traag en niet efficiënt. Het team van Magento is de performance blijven verbeteren versie na versie. Met de komst van de 2 versie, zal Magento ten minste 20% sneller zijn dan de nieuwste Magento 1.x versies.

Geautomatiseerd Testen
Het is moeilijk om geautomatiseerde testen voor Unit Testing, Integratie, functionele en prestatie-testen in te stellen omdat Magento op dit moment hier geen standaard module voor heeft. Niet met Magento 2.0, hiermee is het vrij gemakkelijk om geautomatiseerde testen in te stellen in vergelijking met de 1.x serie.

Ondersteuning meerdere type databases
Magento 2.0 wordt gebouwd op PHP 5.3 en Zend Framework als 1.0. Magento 2 ondersteund MSSQL, Oracle en een aantal andere databases. Dit is goed nieuws voor Windows platform servers. Magento groeit door deze veranderingen nog steeds. En zal alleen maar populairder worden.

Niet achterom kijken
Magento 2 is niet backwards compatible – dit betekent dat alle afgekeurde code wordt verwijderd uit de bron, dus als je modules hebt die nog steeds met behulp van afgekeurde code (die je niet zou moeten hebben) zijn ontwikkelt, moet u uw code eerst bijwerken voor Magento 2!

{{cta(‘b54283a5-a9ee-4bd9-8afe-a36bf12980f4′,’justifycenter’)}}

Nieuw bestand Structuur
In de huidige versie van Magento heb je de base directory: “app / design / frontend / base/ default”. Als magento de url niet kan vinden in de eigen theme, “app / design / frontend / default/ thema”, is de “base” directory de laatste hoop om daar toch deze url te vinden. In Magento 2 is deze structuur aanzienlijk verandert. Er is niet langer een basisthema. Al de basis views worden verplaatst in de module structuur.

Bijvoorbeeld: de Catalogus product view wordt nu gevestigd in “app / code / core / Mage / Catalog / view / frontend / product / view.phtml”. In plaats van het hebben van een catalog.xml in de “Base / layout” map hebben we nu een lay-out .xml in elke module view map.

De reden achter deze veranderingen is om een betere en meer heldere structuur te bieden voor views. Ook is het om ontwikkelaars aan te moedigen om alleen de views te overschrijven die zij nodig hebben voor hun aangepaste thema’s.

Nieuwe lay-out elementen
Magento 2 introduceert het nieuwe concept van containers:
– Containers kunnen blokken bevatten.
– Containers kunnen andere containers bevatten.
– Containers maken alle kinderen.
Het idee achter het nieuwe container concept is om een nieuwe logische structuur te creëren waarmee je duidelijk blokken en secties van de lay-out kan organiseren. Containers worden intensief gebruikt door de nieuwe Visual Design editor om blokken te verplaatsen.

Geen Prototypes meer
Toen Magento jQuery begon was het niet stabiel genoeg om te worden opgenomen als de belangrijkste javascript bibliotheek van Magento, daarom werd prototype gekozen. Nu na vele verzoeken van de Magento Community, is prototype vervangen door jQuery. Prototype is nog wel steeds opgenomen in Magento 2.

Zeg vaarwel tegen de Fabrieksnamen
Heb je de geruchten over fabrieksnamen al gehoord? Dit gerucht is voor 100% waar. Het komt er op neer dat in Magento 2 fabrieksnamen worden verwijderd. Het aanroepen van bijvoorbeeld: Mage :: getModel (‘catalog / product’); zal niet meer werken in Magento 2.0. De fabrieksnamen zijn vervangen door volledige klasse namen. Dat betekent dat je nu moet aanroepen door middel van klasse namen. Bijvoorbeeld: Mage :: getModel (‘Mage_Catalog_Model_Product’);
Dit betekent ook dat de klasse namen in de eav_ * tabels gaan veranderen naar de werkelijke klasse namen. Gelukkig laat Magento haar ontwikkelaars niet achter met lege handen, het Magento 2 team heeft veel energie gestoken in het opbouwen van een set van Magento migratie tools die kunnen worden gebruikt. Deze zijn te vinden onder dev / tools / migratie:
– Factory_names.php
– Factory_table_names.php
Beide bestanden gaan op zoek naar functies die aanroepen met behulp van de fabrieksnamen, en vervangen de fabrieksnamen met de werkelijke klasse namen. Dit bespaart ontwikkelaars veel tijd.

{{cta(‘7cd7df7e-37d6-4f74-b77a-1b633639f633′,’justifycenter’)}}

Er zullen nog veel meer veranderingen in de nieuwe Magento versie komen. Wij houden u op hoogte!

Bron: http://www.demacmedia.com/ecommerce/magento-2-0-whats-changing-and-why/