Categorieën
Conversie optimalisatie Magento Nieuws Online marketing

Top 10 redenen om Magento te kiezen

1. Open source community

Dankzij het open-source e-commerce platform van Magento, vindt er continue ontwikkeling plaats. De mogelijkheid om de broncode te kunnen bekijken en deze naar wens te personaliseren, heeft ervoor gezorgd dat developers wereldwijd, 24/7, Magento nóg beter en nóg groter aan het maken zijn dan het nu al is. Magento staat nooit stil!

{{cta(’19e6b859-c24f-4db3-b054-09132e550b22′,’justifycenter’)}}

2. Extensies

Magento biedt ‘out of the box’ tal van mogelijkheden om uw webshop uitstekend te kunnen runnen. Mede dankzij de hierboven genoemde ‘Magento user driven community’ heeft u echter alsnog de keuze uit ontelbaar veel extensies om uw Magento Webshop aan uw persoonlijke voorkeuren te laten voldoen. Denk hierbij aan extensies m.b.t conversie verhoging, webcare, marketing, winkelwagen, betaalmethodes of ‘gewoon’ extensies die het leven van een webshop beheerder of online marketeer stukken makkelijker kan maken.

Kunt u geen extensie vinden die voldoet aan uw eisen? Guapa maakt in opdracht van klanten de meest uiteenlopende maatwerk extensies. Wij staan voor u klaar!

3. ‘Out of the box’ SEO vriendelijk

Om klanten naar uw Magento webshop te halen is Magento SEO vriendelijk ontwikkeld. Magento geeft u de mogelijkheid om URLS en Meta informatie aan te passen voor producten, categorieën en landingspagina’s. Daarnaast beschikt een Magento webshop o.a standaard over een automatisch gegenereerd ‘populaire zoektermen’ pagina, html sitemap voor gebruikers en een Google specifiek XML sitemap. Dit laatste zorgt ervoor dat Google gemakkelijk uw shop kan indexeren.

Lees hier meer tips voor een SEO vriendelijke Magento webshop.

4. Gebruiksvriendelijk

Statistieken overzicht
Wanneer u inlogt in de backend van een Magento webshop is een overzicht van de statistieken het eerste wat u ziet. Dit ‘dashboard’ geeft in één oogopslag rapportage weer van o.a sales, BTW, best bekeken producten, meest verkochte producten, beste klanten, voorraad, omzet en nog veel meer. Dit allemaal weergegeven over een zelf in te stellen periode.
Google Analytics is daarnaast standaard te koppelen waardoor de opties aan data en analyse nog veel uitgebreider worden.

Met deze uitgebreide rapportage en de belangrijke informatie die daar uit voortkomt kunt u uw strategieën aanpassen en rode lijnen in uw omzet omruilen voor groene!

Bestellingen beheren
Magento biedt een zeer overzichtelijk order management aan waarbij u in één scherm gemakkelijk de bestelling, betaalstatus en klant informatie kunt inzien en producten, facturen en/of creditnota kunt verzenden.

Filters
Zorg dat u klant zich gemakkelijk door de producten kan navigeren door filters in te stellen. Dit kan in Magento relatief makkelijk aan de hand van ‘attributen’.

5. Multishop

Over gebruiksvriendelijkheid gesproken! Magento geeft u de mogelijkheid om met de multishop functie meerdere Magento Webshops te draaien op één Magento installatie. Dat betekent dat u deze vanuit één backend kunt beheren! Vergeet de dagen dat u moest uitloggen en weer inloggen. Met één simpele klik op de knop kunt u switchen tussen uw webshops en rustig verder werken.

Lees hier hoe u een Magento Multishop kunt realiseren.

6. Magento Support

Een vlekkeloos draaiende webshop en een succesvolle webshop gaan hand in hand. Om de succes van uw Magento webshop voort te zetten, zullen problemen die u tegenkomt snel moeten worden opgelost. Klanten haken in tijden van problemen snel af en dit moet voorkomen worden.

Dankzij de Magento Community is er online veel informatie te vinden. Zo kunt u terecht bij de ‘Magento Knowledge base’, ‘Magento Wiki’ en vele ‘Magento forums’. Allemaal mede mogelijk gemaakt door Magento gebruikers wereldwijd.

{{cta(‘b54283a5-a9ee-4bd9-8afe-a36bf12980f4′,’justifycenter’)}}

Met Magento Enterprise kunt u contact opnemen met het Magento support. Samen met uw Magento partij zal de Magento Enterprise Support Staff direct werken aan een oplossing.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over de mogelijkheden van Magento Enterprise.

7. Verzending en betalen

Verzending
Magento kunt u aanpassen naar uw eigen verzend voorkeuren. Standaard biedt Magento voornamelijk de grote Amerikaanse namen aan zoals DHL, FedEx en UPS. Echter kunt u ervoor kiezen om standaard verzendkosten in te stellen en het via een eigen methode naar uw klant te verzenden. Andere mogelijkheden zijn: gratis verzending, matrix rates per land en meerdere verzendingen per order.

Betaalopties
Magento biedt verscheidene standaard betaalmethodes aan waaronder credit card, overboeking, en betalen bij ontvangst product. Daarnaast beschikt Magento standaard over een integratie met grote betaalprovider PayPal (zowel ‘Payments Standard’ als ‘Express Checkout’ mogelijk).

Voor een uitgebreide keuze aan betaalmethodes (waaronder IDeal), kunt u gebruik maken van een Payment Service Provider zoals MultiSafePay.

8. Internationaal inzetbaar

Om uw product over de grens te verkopen, biedt Magento genoeg mogelijkheden! In Magento kunt u verschillende winkelzichten aanmaken met elk een eigen taal, valuta en kunt u ook de BTW per land aanpassen. Daarnaast kunt u ook de betaalmethodes per land wijzigen. Zeer flexibel en gebruiksvriendelijk!

9. Schaalbaarheid

De schaalbaarheid van Magento kent geen grenzen. Magento is zo gebouwd dat het gemakkelijk duizenden producten en bestellingen aan kan. De meeste webshops beginnen in Community. Maar wanneer u uw Magento webshop naar een hoger niveau wilt tillen, raden wij Enterprise aan. Ook dit geeft de schaalbaarheid van Magento weer. Magento groeit als het ware mee met uw bedrijf!

Deze bekende bedrijven gingen u voor: KLM, Scotch en Soda, Nike, Nespresso en nog veel meer.

10. Beveiliging

‘Twee ogen zien meer dan één’ luidt het spreekwoord. Dankzij de vele developers en gebruikers die deel uitmaken van de Magento Community vallen bugs snel op en worden er dagelijks nieuwe ideeën in het leven geroepen om de beveiliging van Magento te verbeteren. Er vinden dan ook regelmatig updates plaats.

Lees hier meer over de nieuwste Magento update 1.8

Wilt u meer informatie over Magento? Neem gerust contact met ons op! info@guapa.nl of bel ons op 050-8511390.