Categorieën
Magento Nieuws Online marketing

Verkoop geen ‘NEE’ in je webshop

Het komt waarschijnlijk ook in jouw webshop wel eens voor dat een product (tijdelijk) uitverkocht is. Hoe ga je daar dan mee om? Laat je het product staan met de status ‘uitverkocht’ of ‘niet op voorraad’ of verwijder je het product uit het overzicht? In beide gevallen verkoop je je klant die het product wil kopen een harde ‘NEE’. Grote kans dat die klant je shop dan ook snel verlaat. Er zijn andere manieren om om te gaan met uitverkochte producten, waarbij er toch nog een kans op een bestelling blijft bestaan.

Zelf vind ik het heel vervelend als ik een leuk product zie op een website en dan pas op de productpagina de melding krijg dat het product uitverkocht is. Helemaal als dit tijdens een sale voor bijna de helft van alle producten geldt. In dat geval heb ik liever dat die uitverkochte producten uit het productoverzicht verdwijnen. Maar wat nou als een product tijdelijk uitverkocht is? Dan hoor ik graag wanneer het er weer is en in de ideale situatie ontvang ik een mailtje, zodra ik het product weer kan bestellen in de Magento webshop.

McGregor biedt klanten de mogelijkheid om een e-mailadres achter te laten wanneer de gewenste maat niet voorradig is.

Product alerts in Magento

Heb je een Magento webshop dan kun je klanten eenvoudig de mogelijkheid bieden om via de mail een ‘alert’ te ontvangen als een product weer voorradig is. Dit vind je bij configuratie onder Catalog > Catalog > Product alerts.

(Langere) levertijd vermelden

In plaats van vermelden dat een product uitverkocht is, kun je er ook voor kiezen om een langere levertijd te vermelden. Dit kan bijvoorbeeld als je zeker weet dat je de producten snel weer bij kunt bestellen.

Bied alternatieven

Kies je ervoor om uitverkochte producten te tonen, dan is het altijd slim om vergelijkbare producten te laten zien bij het product.

Misschien is dat een spel niet meer beschikbaar, maar wil de klant wel een ander spel kopen. Lees meer over gerelateerde producten in Magento.

Let op!

Om product alerts te verzenden vanuit Magento moeten de CRON jobs wel goed ingesteld staan. Hulp nodig bij het instellen? Neem gerust contact op.