Categorieën
Magento Nieuws

Dagboek van een Guapa medewerker

Het Guapa-gevoel.. ik breng dit onbewust al over op anderen

Even voorstellen

Eerst maar even voorstellen: ik ben Sieger Terpstra en ik werk sinds 1 july 2018 bij Guapa in Leek. Voordat ik hier kwam werken ben ik met veel plezier 15 jaar ZZP’er geweest. Het was dus best een grote verandering om van eigen baas weer terug in dienst te gaan.
In de afgelopen jaren heb ik wel vaak ondervonden dat ik collega’s om me heen miste en gespeeld met het idee om weer in een team te gaan werken. Dat dat zo snel vorm zou krijgen had ik niet verwacht! Na een gesprek met Willem en Mathijs dacht ik: dit lijkt me gaaf!

Van alleen werken naar samenwerken

De omslag is wennen. Ik ben bijvoorbeeld niet altijd meer thuis om pakketjes aan te nemen, om maar een gek voorbeeld te noemen. Ook is het vreemd om weer te leren samenwerken. Ik heb mezelf namelijk echt aangeleerd om dingen zelf te doen en zelf naar een oplossing te zoeken. Hier heb ik natuurlijk altijd hulp van een groot team achter de hand. Soms moet ik mezelf er echt aan herinneren om die hulp ook te vragen.
Momenteel ben ik vooral bezig om Magento nog beter te leren kennen, want zelf heb ik voornamelijk met WordPress gewerkt. Een CMS helemaal eigen maken op het niveau van Guapa heeft tijd nodig. Als ik Magento eenmaal goed onder de knie heb zal ik mijn rol in gaan nemen in het Technical Support Team.

Fruitmandjes en tafelvoetbal

Ondanks het moeten wennen, is mijn eerste tijd bij Guapa ontzettend goed bevallen! Ik heb me vanaf dag 1 thuis gevoeld, kan steeds meer mijn draai vinden en relaxter mijn werk doen. Daarnaast wordt er hier gewoon goed voor je gezorgd. Er staat een fruitmand klaar, ’s middags lunchen we gezellig samen en er is tijd om jezelf te blijven ontwikkelen. Hierbij kunnen we zelfs, als we even de zinnen moeten verzetten, een potje tafelvoetbal spelen. Dat is echt lang niet overal zo!

Het Guapa-gevoel

Wat misschien nog wel fijner is, is dat ik eigenlijk altijd weet waar anderen mee bezig zijn. We overleggen veel en houden dagelijks een stand-up om elkaar bij te praten. Al die dingen bij elkaar zorgen ervoor dat ik het gevoel heb dat ik kan doen wat nodig is om nieuwe dingen te leren en dat hier ook ruimte gemaakt wordt om in mij te investeren. Ik zou het zelf graag het Guapa-gevoel willen noemen. Een gevoel wat ik onbewust al overbreng aan anderen wanneer ik over Guapa vertel.