Categorieën
Magento Nieuws

(Logistiek) Succes vraagt om een sterke partner

Voor de afhandeling van verzendingen hebben we recent Transsmart aan mogen haken als partner. Transsmart heeft in het voorjaar hun Magento 2 module op de markt gebracht die door Guapa Magento 2 Commerce-ready is gemaakt. 

Het is goed om te zien dat de open-source module die Transsmart heeft laten ontwikkelen code technisch erg goed in elkaar is gestoken. Dit is cruciaal voor het moment waar deze module inhaakt. In de checkout wil je geen modules die niet clean opgebouwd zijn. Dit gaat op termijn bij updates en ander maatwerk in de weg zitten.

Standaard voorzien wij elke module van een uitgebreide Quality Review conform onze PSR standaarden die volledig aansluiten op de door Magento gedefinieerde standaarden. Door middel van SonarQube en een manuele Quality Review kunnen wij bepalen of een module van voldoende kwaliteit is om in een door ons gebouwd e-commerce platform te integreren.

Transsmart heeft een krachtige strategie voor implementatie van verschillende vervoersopties met name in het B2B segment, al zien we door de lancering van de Magento 2 module ook een verschuiving naar B2C. Gemeenschappelijke klant Regts, specialist in bouwmaterialen heeft de Transsmart module met succes laten implementeren door Guapa. Zij zijn nu flexibel in het kiezen van vervoer voor zowel B2B als B2C. Daarnaast kunnen ze met een aantal eenvoudige handelingen het afhalen van pakketten bij o.a. PostNL pickup-points, DHL Servicepunten en DPD pakketpunten activeren. Dit geeft de flexibiliteit om in te springen op klantwensen.

Jorden van den Beuken, New Business Manager bij Transsmart over hun module en onze samenwerking:

Vanaf het eerste moment voelde de samenwerking met Guapa goed. In het bijzonder de wijze waarop zij aan de slag ging met de code review van de Magento 2 module. Kwaliteit staat hierbij centraal, we zijn dan ook erg blij dat Guapa de module Magento 2 Commerce geschikt heeft gemaakt. Hierdoor heeft de module, zowel technisch als functioneel, een veel breder draagvlak gekregen. Naast de afhaallocaties, die eenvoudig in de frontend te integreren zijn, kan de module direct vanuit Magento 2 zendingen boeken bij de meer dan 300 bij Transsmart aangesloten vervoerders. Wat een enorme tijdswinst binnen het proces oplevert bij de aansturing van zendingen naar externe transporteurs.