Categorieën
Magento Nieuws

Magento webshop software, de voordelen

Op meerdere plekken op deze website word het al vaker aangeven. Magento is de meest gebruikte open source webshop software van dit moment. Er zijn wereldwijd meer dan 300.000 webshops actief met Magento aan de slag en dit worden er elke dag meer! De Magento webshops genereren met elkaar meer dan 30 miljard euro omzet.

Magento webshops zijn er in drie verschillende vormen. De open source, en commerce edities on-premise en cloud. De community editie van Magento is gratis te gebruiken alle overige edities moet voor worden betaald. Voor de community editie moet je zeker kunnen programmeren en kennis hebben van PHP, CSS en andere programmeer talen. Bij de professional en enterprise edities heb je recht op ondersteuning vanuit Magento zelf.

Ben je benieuwd of Magento Commerce vanuit de cloud het beste past bij jou wensen? Download dan onze whitepaper met de 40 redenen waarom ook jij zou moeten willen kiezen om te migreren naar Magento Commerce Cloud.

Er zijn meerdere bedrijven in Nederland die zich bezig houden met Magento shops en het optimaliseren hiervan. Ook wij bij Guapa hebben de kennis en kunde in huis om uw webshop een boost te geven of uw Magento webshop vanaf de start stevig neer te zetten.

Gebruiksvriendelijk

Denkend vanuit de online shopper kun je vaak heel goed bepalen welke onderdelen je moet opnemen op een bepaalde plek in je Magento webshop. Toch kun je met de juiste gegevens en kleine wijzigingen al snel zorgen voor een verhoging van het aantal conversie (aankopen).

Online shoppen is tegenwoordig niet meer even een shop online zetten een paar artikelen erop plaatsen en dan maar wachten op klanten. Je moet erop uit! {{cta(’19e6b859-c24f-4db3-b054-09132e550b22′,’justifycenter’)}}Net als bij een bedrijf waar het belangrijk is contacten op te en een netwerk op te bouwen geld dit zeker ook voor je webshop.

Marketing

Kortom om je shop in de schijnwerpers te zetten is het van belang dat je potentiële klanten weten dat je er bent. Hiervoor kun je en moet je meerdere online marketing kanalen inzetten om jouw doelgroep te benaderen. Denk hierbij aan Social media en natuurlijk moet je Magento webshop goed gevonden worden in de diverse zoekmachines dus zul je moeten zorgen voor goed zoekmachine optimalisatie. Dan kun je natuurlijk nog meer bezoeker naar je site trekken door sterke middelen zoals Google Adwords of de Yahoo en Bing advertentie middelen in te zetten.

Community

Zoals eerder geschreven zijn er inmiddels meer dan 300.000 Magento shops actief op dit moment. Dit zorgt aan ervoor dat veel derde party aanbieders ervoor kiezen zo snel mogelijk te integreren in Magento. Er zijn meer dan 300.000 members actief in het Magento forum, meer de 7000 mensen wereldwijd gecertificeerd door Magento en er zijn op het moment van schrijven 1170 officiële Magento partners die kunnen helpen bij een professionele implementatie. Ook zorgt de community voor een enorme boost aan functionaliteiten die beschikbaar zijn en lossen we met elkaar veel bugs op welke bekend zijn in de Magento software, daarmee maken wij ook jou Magento webshop stabieler en schaalbaar.

Open Source

Het open source karakter van de Magento webshop software zorgt ervoor dat feitelijk gezien alles mogelijk is. Je kunt het uitbreiden en aanpassen naar behoefte en er zijn geen beperkingen behalve de beperkingen in technische kennis van je Magento developer of partner. Ook is er een uitgebreide API welke het mogelijke maakt op diverse manieren data te koppelen.{{cta(‘e526798f-6e86-41a5-b4f0-f27f94733478′,’justifycenter’)}}Daarnaast kun je als startend bedrijf of developer Magento open source gratis downloaden om bijvoorbeeld een proof of concept op te zetten of een te kijken hoe succesvol je idee kan zijn online.

Commerce licentie

Groei jij met je Magento webshop door dan loop je in de open source versie vaak tegen beperkingen aan omdat er wensen en eisen ontstaan welke je gaande weg de groei van je bedrijf gaat ontdekken. Ook kan het zijn dat je werkt in een grotere organisatie en je deze wensen en eisen dus al op je shortlist hebt staan bij de zoektocht naar een geschikt webshop platform. Dan is er dus de mogelijkheid om een licentie af te nemen bij Magento zelf. Dan krijg je in je Magento webshop direct de beschikking over een enorme hoeveelheid extra features en krijg je toegang tot de Magento support afdeling.

Magento webshop demo

Ben je benieuwd naar wat Magento als webshop software out of the box al voor jou kan betekenen? Bekijk dan onze Magento demo video’s als je benieuwd bent naar de extra Marketing functionaliteiten die je tot je beschikking krijgt in je Magento webshop als je een commerce licentie afneemt. Ook hebben we de Magento b2b demo video’s voor je op een rijtje gezet als je benieuwd bent naar de B2B functionaliteiten die beschikbaar zijn in he Magento webshop bij de afname van een commerce licentie. Wil je liever een demo van een van ons specialisten? Maak dan gebruik van ons Magento demo optie.

{{cta(’07e7b543-79af-4c9d-84e2-c1cfdec2f723′,’justifycenter’)}}

Wil je meer weten over Magento webshops en dienstverlening van Guapa E-commerce? Neem dan contact met ons op.